A magyar áruházlánc tragédiája: mindennek vége

Pénzcentrum2012. december 19. 05:32

Búcsúzik a Bricostore Körvonalazódni látszik a Bricostore barkácslánc kivonulásának menetrendje. Az biztos, hogy december 31-e után már egyetlen magyarországi üzletüket sem találjuk majd nyitva.

Megszámláltattak a Bricostore napjai Magyarországon: egészen pontosan 13 nap van hátra a barkácslánc működéséből. A barkácslánc honlapjára és Facebook-oldalára kedd éjszaka feltett hirdetmény szerint a vidéki áruházak december 20-án bezárnak, a budapesti üzletek ugyanakkor még várják a vevőket (az év végégig). Az áruházlánc marketingesei még azt is ráírták a plakátra, hogy "Köszönjük a 14 év bizalmat!".

A végkiárusítás már hetekkel ezelőtt elkezdődött, információink szerint a készletek gyorsan fogynak - köszönhetően a jelentős árengedményeknek. A leárazás jelenleg 60 százaléktól indul, a készleteket egy hete töltötték fel utoljára. A vásárlóknak érdemes figyelniük arra, hogy a Bricostore készletei folyamatosan csökkennek, így korántsem biztos, hogy megtalálják azt, amiért ellátogatnak a kilenc áruház valamelyikébe.


Százak kerülnek utcára

Mint arról novemberben a Pénzcentrum.hu beszámolt, december 31-ével kivonul Magyarországról a barkácslánc. Az üzletlánctól több száz dolgozót bocsátanak el. Szakértői vélemények szerint a barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

Új üzletlánc érkezhet Magyarországra! Biztosan lenyomja az árakat - KATTINTS!

Philippe Bresson, a Bricostore Hungária ügyvezető igazgatója közleményében azt írta: Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék itteni tevékenységüket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyarországi Bricostore cégcsoport tulajdonosai a francia Bricostore Holding S.A.S. A vállalat 1997-ben jött létre Magyarországon, és jelenleg kilenc áruházat működtet.

Mi lesz a garanciával?

Címkék:
végkiárusítás, bricostore,