Hatalmas tömeg a magyar Tescókban: mindent elkapkodtak

Pénzcentrum2012. november 26. 15:03

Nem ment zökkenőmentesen a Tesco játékvására: az áruházlánc a hétvégén a játékokra költött összeg felét utalvány formájában visszaadta a vásárlóknak (pontosabban csak a Clubcard-tulajdonosoknak). A hírek szerint több üzletben is tumultus alakult ki.

November 23-án és 24-én délután 5 órától este 10 óráig különleges játékvásárt hirdetett a Tesco: az Esti Játékvásárban a gyerekjátékokra költött összeg felét a Clubcard tulajdonosok Tesco vásárlási kupon formájában visszakapták a pénztárnál (elvileg a teljes karácsonyi játékkínálat elérhető volt ebben az akcióban.)

Csak december 9-ig élnek a kuponok!
A vásárlók számára fontos információ, hogy a hétvégén kapott kuponokat december 9-ig használhatják fel.


Bár a hivatalos közlemény szerint "karácsonyi tumultust megelőzve" vásárolhattak volna a vevők játékokat, úgy tűnik, ez mégsem sikerült. Hiába ígérték, hogy felkészültek a rohamra, a hírek és a vásárlói visszajelzések szerint több áruházban is komoly tumultus alakult ki.

A Blikk arról számolt be, hogy "egymást taposták a vásárlók". A lap szerint voltak olyanok, akik már délelőtt megpakolták kosarukat, majd hosszasan várakoztak az áruházban az akció kezdetéig, délután 5 óráig. Sokan 3-4 óra körül érkeztek, voltak olyanok is, akik az egész családot magukkal vitték, hiszen fejenként "mindössze" 100 ezer forint értékben vásárolhattak játékokat.

Pofátlan árak a pesti Karácsonyi Vásárban: 10 deka kolbász 550 - KATTINTS!

A Tesco hivatalos Facebook oldalán több tucat panaszkodó hozzászólás érkezett, több kommentelő meglehetősen felpaprikázva írta meg tapasztalatait. Volt, aki azt nehezményezte, hogy a hosszas sorban állás után derült csak ki, hogy a kiválasztott játékot nem tudja beolvasni a kassza, ezért nem tudja megvásárolni azt. Mások arra panaszkodtak, hogy már fél 5-kor elfogyott a Legó-készlet, majd "minden mindegy alapon" vették a játékokat. Sokak szerint az is lassította a vásárlást, hogy a pénztárosoknak 100 forintos kuponokat kellett leszámolniuk, sőt, a hírek szerint volt olyan áruház is, ahol elfogytak a kuponok, ezért a blokk lepecsételésével, vagy pótkuponokkal orvosolták a helyzetet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az áruházlánc ugyanakkor jól láthatóan felkészült a vásárlói reklamációkra, és igyekezett folyamatosan nyugtatni a Facebook-on elégedetlenkedőket, megválaszolni a felmerülő reklamációs igényeket. Több kommentelő azt is megjegyezte, hogy voltak olyan üzletek is, ahol rendben ment a vásárlás, rövidebbek voltak a sorok, és a készletekből sem volt hiány.

Címkék: