Bricostore: kezdődik a végkiárusítás, jöhet a roham

Orosz Márton2012. november 23. 10:03

Kilenc nap telt el azóta, hogy kiderült, kivonul Magyarországról a Bricostore barkácslánc. Az idő sürgeti a francia tulajdonú üzletláncot, már el is indult a kiárusítás.

Friss! Megrohanták a vevők a magyar üzletlánc boltjait - KATTINTS!

Múlt csütörtökön jelentek meg az első hírek arról, hogy év végén távozik Magyarországról a Bricostore barkácslánc. A vállalat 1997-ben jött létre Magyarországon, most összesen kilenc áruházat zárnak be, mintegy ezer dolgozót bocsáthatnak el.

Kezdődik a kiárusítás

A működéséből hátralevő öt hét alatt az áruházlánc várhatóan megpróbálja majd árukészletét a lehető legnagyobb mértékben kiárusítani, azaz folyamatos, növekvő mértékű akciókra, leértékelésekre lehet számítani. A kiárusítás már el is kezdődött: mától három napon át 30 százalékos árengedményt adnak minden termékre (az építőanyagok kivételével), féláron adják a grilleket és a beltéri növényeket, 70 százalékos árengedménnyel pedig a kerti bútorokat, a kültéri növényeket, a medencéket, a kaspókat és a cserepeket.

A következő hetekben további árengedményekre lehet számítani, ugyanakkor az is valószínűsíthető, hogy az alacsonyabb árak miatt az árukészlet gyorsan fogy majd, könnyen lehet, hogy az üzleteket tömegesen keresik majd fel az akcióvadászok. 

Vásárlói információ

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Bricostore honlapján arról is tájékoztatja vevőit, hogy mától a törzsvásárlói program, a pontgyűjtés nem működik az áruházakban - de az összegyűjtött pontokat beváltják. Nem lesz továbbá 100 napos pénz-visszafizetési garancia, árgarancia, ingyenes házhozszállítás, kulcsmásolás, szerszámgép kölcsönzés, képkeretezés, függönyvarrás, lapszabászat, utánfutó kölcsönzés, áruhitel sem.

Miért zárnak be?

Szakértői vélemények szerint a hazai barkácspiacon tapasztalható rendkívül éles verseny és a házfelújítások, építkezések, renoválások elmaradása okozhatta a Bricostore vesztét.

Philippe Bresson, a Bricostore Hungária ügyvezető igazgatója múlt heti közleményében azt írta: Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék itteni tevékenységüket.

Címkék:
végkiárusítás, bricostore,