Tömény szexualitás: ez a legolvasottabb könyv Magyarországon

Pénzcentrum2012. augusztus 11. 12:09

Bookline TOP 50 Nem számít ritkaságnak, ha egy régóta várt könyv óriási számban kel el megjelenésekor, de E. L. James A szürke ötven árnyalata című bestsellere minden eddigi elképzelést felülmúlt világszerte. Nem meglepő tehát, hogy a júliusi Top 50 abszolút első helyezettje a szexualitással és szenvedéllyel teli regény, amelyet a dobogón Kádár Annamária Mesepszichológiája és George R.R. Martin fantasyje, a Sárkányok tánca követ. A teljes toplistát a cikk 2., illetve 3. oldalán találod!

Sejtelmes borító szürke nyakkendővel: mostanra szinte nincs olyan, aki ne tudná, mit takar. Az Egyesült Államoktól Európáig számos ország olvasóit hozta lázba E. L. James A szürke ötven árnyalata című regénye, amely egyszerre hódította meg a romantikus és a szépirodalom rajongóit. A Bookline vásárlói elsők közt vehették kezükbe a könyv magyar kiadását, amely már megjelenése pillanatától dobogós volt, és most el is foglalta sikerlista első helyét.

Meglehetősen nagy kontraszt mutatkozik az 1. és a 2. helyezett között, hiszen Kádár Annamária Mesepszichológia című kötete az érzelmi intelligencia gyermekkorban való fejlesztésével foglalkozik. A gyerektematikájú kiadványok már júliusban is szép számban képviseltették magukat a Top 50-ben: a pszichológiai vonatkozú könyvek közül ebben a hónapban például nagy visszatérő a Faber-Mazlis szerzőpáros Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje című kötete. A gyermekversek és dalok egyik legnagyobb hazai mestere, Gryllus Vilmos fülbemászó Maszkabáljával (1. rész) a 7. helyet érdemelte ki, míg Berg Judit agyafúrt kisegere, Rumini a 22. helyen landolt.

George R. R. Martin A tűz és jég dala-sorozatának ötödik epizódja, a múlt hónapban még első Sárkányok tánca ezúttal a dobogó 3. fokáig jutott, ám hónapok óta tartó sikerszériája töretlen: a világhírű fantasy egyike azoknak a sorozatoknak, amelyeknek mindegyik eddig megjelent kötete megtalálható a Bookline-sikerlistán. A tűz és jég dala nem az egyedüli ilyen bestseller, a hasonlóan népszerű Az éhezők viadala-trilógia mindhárom része ott van a legjobbak között, a romantikus és ifjúsági történetek kedvelői pedig Julia Quinn teljes Bevelstoke-trilógiájának, illetve Leiner Laura Szent Johanna Gimi-sorozatának szavaztak bizalmat.

A romantika és az izgalom remekül megfér egymás mellett, ezt a kombinációt pedig az olvasók különösen kedvelik - legalábbis ezt bizonyítják az élmezőny 4. és 6. helye között tanyázó regények. Tasmina Perry Sztárok ügyvédje című könyve egy gyönyörű ügyvédnő veszélyes kalandjairól mesél, a Fejős Éva-féle Karibi nyár új megvilágításba helyezi a titok fogalmát, míg M. C. Beaton krimijében, az Agatha Raisin-sorozat aktuális epizódjában a hősnő egy életveszélyes esküvő kellős közepén találja magát. És ha már Agatha: a lista 38. helyén a krimi koronázatlan királynője, Agatha Christie is képviselteti magát A titkos ellenfél című regényével.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

Címkék: