Itt a Tesco nagy bejelentése: erre is vártak a magyar vásárlók

Pénzcentrum2012. június 28. 11:02

Júniustól immár a Tesco áruházakban is elfogadják a SZÉP Kártyákat - tájékoztat keddi közleményében az áruházlánc. Az OTP ás MKB által kibocsátott kártyák a Tesco áruházak grillpultjaiban értékesített valamennyi termékre beválthatók.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szerződést kötött két SZÉP Kártya kibocsátó intézménnyel, így a vállalat is csatlakozott a SZÉP Kártya elfogadóhelyekhez. Június 11-től az áruházlánc 36 hipermarketjében elfogadja az OTP és a MKB által kibocsátott SZÉP kártyákat.

SZÉP Kártya és Erzsébet utalvány: mi a különbség?
A SZÉP kártya egy olyan, küllemét tekintve leginkább a bankkártyákhoz hasonlítható plasztik lap, amely a korábbi béren felüli juttatásokkal járó utalványokat hivatott felváltani. A SZÉP kártya segítségével számtalan szolgáltatásért fizethetünk, legyen szó szabadidős tevékenységekről, meleg-étkezésről, üdülésről, netán múzeumi vagy színházi belépőkről.

Az Erzsébet-utalvány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott, fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalvány.


A SZÉP Kártya a Tesco áruházak grillpultjainál található kasszáknál váltható be. Az utalványt a grillpultok kínálatának valamennyi termékére, így például grillcsirkére, különféle ízesítésű pizzákra, meleg szendvicsre, hot-dogra, frissensültekre, salátákra, vagy akár üdítőre és kávéra is el lehet költeni.

Az Erzsébet csak náluk működik

Az áruházlánc közleménye is emlékeztet arra, hogy hipermarketjeiben április óta lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni, ez a lehetőség azóta nagyon népszerűnek bizonyult a vásárlók körében. A nemzetközi áruházláncok közül ugyanakkor csak a Tesco áruházakban lehet beváltani, pedig a vásárlók igényelnék, hogy mindenütt vásárolhassanak az Erzsébet utalvánnyal - írta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) keddi állásfoglalásában.

Az OKSZ fontosnak tartja, hogy az Erzsébet utalvány népszerűsége érdekében a többi nemzetközi áruházlánc is köthessen elfogadóhelyi szerződést a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-vel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szövetség felmérése szerint ugyanis az Erzsébet utalványt jelenleg kereskedelmi értékesítőhelyeken és vendéglátóhelyeken, több ezer hazai üzletben, a nemzetközi áruházláncok közül viszont kizárólag egyes Tesco áruházakban lehet beváltani.

A közlemény szerint a felmérés azt mutatja: a vásárlók igénylik, hogy bárhol szabad választásuk szerint beválthassák ezeket az utalványokat. Az OKSZ szerint ez így még jobban szolgálná a rendszer szociálpolitikai céljait is, hiszen nagyobb lenne az utalványok forgalma. A vásárlók a pénzük egyik felét ugyanis a hazai, a másik felét a nemzetközi élelmiszer-áruházakban költik el.

Az OKSZ érthetetlennek tartja, hogy közel fél év huzavona után az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Match, a Penny Market, és a Spar üzleteiben a vásárlóknak még mindig csalódniuk kell, ha Erzsébet utalvánnyal akarnak fizetni.

Címkék:
tesco global áruházak zrt,