Bizonytalan, mikor nyit újra a tesztáruház

Pénzcentrum2012. június 26. 16:18

Május végén bezárt a tavaly ősszel indult budapesti Sample Central-üzlet. A bolt ingyen termékeket ígért tesztelést vállaló, magukat pénzért regisztráló vásárlóknak. A menedzsment elismeri, hogy a tesztáruház üzemeltetése továbbra is bizonytalan, de bízik abban, hogy hamarosan újra kinyithatnak.

A Deák térnél működő Sample Central tesztáruház karbantartásra hivatkozva májusvégén bezárt. Eredetileg azt ígérték, hogy június 3-án nyitnak újra, de azóta is zárva vannak. A cég honlapján annyit közölnek, hogy az áruház technikai okok miatt zárva tart, és hogy a technikai hiba miatt e-mailt és hívásokat fogadni nem tudnak.


A bolt kirakata a nyitás előtti napokban

Kováts Lívia, a Sample Central igazgatója a jelenlegi helyzettel kapcsolatban a Pénzcentrum.hu-nak megerősítette, hogy az egyedülálló "próbáld ki vásárlás előtt" koncepciót Magyarországon elsőként megvalósító tesztáruház május 20. óta zárva tart. Mint elmondta, a Sample World Zrt. mögött hatalmas beruházás áll, hiszen mind a kialakítás, mind a működési jogok megvásárlása és a magyarországi piacra való adaptálása jelentős költségekkel járt.

Az áruház hat hónapnyi működése során folyamatosan azon munkálkodtak a tulajdonosok, hogy szakmai befektetőt találjanak, hogy a tesztáruház hosszú távon kiszolgálhassa a partnereket és a tagokat. Májusban egy előre tervezett, kéthetes technikai leállásra került sor, azonban mind a mai napig nem sikerült újra kinyitniuk.

Miközben a tervezett kéthetes megújulás során az ütemezett fejlesztések elkészültek, tárgyalások folytak a potenciális befektetőkkel abban a reményben, hogy az ígért időpontban az áruház újra nyithat. Amíg bármely napon várható volt a tárgyalások eredményes lezárása, a vezetőség konkrét megállapodás hiányában sem bezárásról, sem folytatásról nem tudott beszámolni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tesztáruház üzemeltetése továbbra is bizonytalan - mondta Kováts Lívia-, mindezek ellenére azok a partnerek is megkapják a kutatási eredményeket, akik termékeiket vagy szolgáltatásaikat az utóbbi időszakban teszteltették. A menedzsment folyamatosan tárgyal az új befektetőkkel, és bízik abban, hogy hamarosan újra kinyithatnak. Eddig csak azokat a tagokat értesítették, akiknek előzetes időpont-foglalásuk volt, a többiek a napokban kapnak hivatalos értesítést a helyzetről.

Így működik

A Magyarországon is alkalmazandó nemzetközi modell szerint a klubtagok online regisztrálhatnak (a regisztrációs díj 1490 forint, az éves tagsági díj 4990 forint), majd szintén online előre befoglalt időszakban ellátogathatnak az üzletbe, és alkalmanként 5 különböző terméket vihetnek magukkal kipróbálásra, - valamint kipróbálhatják a helyben kiállított műszaki cikkeket, szolgáltatásokat - mindezt ingyen. A választék kéthetente megújul, ciklusonként kb. 40 termék és szolgáltatás mutatkozik be.

A vevő ingyen megkapja az adott terméket (nem csak egy tesztidőszakra, hanem véglegesen), cserébe egy 8-10 kérdésből álló kérdőívet kell kitöltenie róla. Ezeket a vásárlói véleményeket felhasználva a gyártó/forgalmazó felmérheti az igényeket (például a piaci bevezetés előtt), illetve akár már így, "szájhagyomány" útján elkezdheti reklámozni azt - ezért tudják ingyen adni a termékeket.

A magyar üzlet egy nemzetközi franchise hálózat tagja. A nemzetközi honlap szerint az első tesztáruház Tokióban nyílt 2007-ben, majd - a hivatalos verzió szerint- világszerte elterjedt, több ezer regisztrált taggal, valamint számos közismert és népszerű márkanévvel. A tagsághoz egy hűségprogram is társul: például akkor is kaphatunk hűségpontokat, ha barátainknak ajánljuk a Sample Centralt. Minél több pontot gyűjtünk össze, annál több előnyhöz juthatunk, például több terméket próbálhatunk ki.

Címkék: