Mi lesz a sárga csekkel? Valakinek fizetnie kell

Pénzcentrum2012. május 11. 10:05

Egy hétfőn elfogadott módosító javaslat alapján a közszolgáltatók nem számíthatnának fel külön pénzt a nyomtatott számláért és azért, ha a fogyasztó sárga csekken fizeti be a számlát. Az ELMÛ nem szed ilyen pénzt, a Posta viszont nem tud róla lemondani.

Ne a fogyasztót terhelje a sárga csekk után fizetendő díj - a módosítót benyújtó fideszes képviselő szerint ez a lényeg. A törvény elfogadása és hatályba lépése közötti idő Zsigó Róbert szerint elég lesz arra, hogy a szolgáltatók tisztázzák a kérdéseket.

Boros Norbert, az ELMÛ szóvivője azt mondta, ők nem szednek plusz pénzt, de a pénzkezelés költsége benne van az árban.

A törvényről még nem volt zárószavazás, az előtt a Telenor nem nyilatkozik. Kutas István, a cég szóvivője kiemelte: 2008 óta kell díjat fizetni a sárga csekkes befizetés után, de azért, mert a Posta legalább 112 forintos díjat számol fel.

Bakati Gábor, a Magyar Posta pénzforgalmi vezérigazgató-helyettese szerint a posta nem tudja elengedni ezt a díjat. Hozzátette: senki nem gondolhatja, hogy ezt bárki ingyen megcsinálja, hiszen naponta hatalmas mennyiségű csekket kell feldolgozniuk. Bakati Gábor kiemelte, hogy a posta hatalmas infrastruktúrájának fenntartási költségei nem teszik lehetővé, hogy a díjról lemondjanak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: