Nyitott fizetési szolgáltatást indít a MasterCard

MTI2012. május 9. 12:32

A MasterCard kártyatársaság magyar idő szerint kedden hajnalban jelentette be új, több szempontból is nyitott üzleti modellen alapuló szolgáltatásának bevezetését, a kártyacég azt ígéri, hogy az új megoldásban egyesíti a bolti, a mobilos és az internetes fizetéseket.

A MasterCard az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a PayPass Tárca néven bemutatott rendszer nem csupán MasterCard vagy Maestro, de más típusú, például Visa, illetve Amex fizetési kártyákat is elfogad majd, és integrálni képes más létező vagy majd a jövőben létrejövő mobiltárcákat is.

A közlemény idézi Hemberger Andrást, a MasterCard üzleti vezetőjét, aki elmondta: a PayPass Tárca valójában egy fizetési keretrendszer, amelybe a jelenleg elképzelhető "legnagyobb szabadsággal" csatlakozhatnak a felhasználók, a partnerek, a szolgáltatók, a bankok és a kereskedők.

A nyitott rendszer képes lehet megvalósítani azt az elképzelést, hogy a felhasználó számtalan bankkártya, pontgyűjtő és más fizetési plasztik helyett egyetlen eszközzel fizethessen az interneten a mobiltelefonján vagy akár az áruházban.

A MasterCard a PayPass Tárca szolgáltatásához új elfogadói rendszert is kiépít, amelynek alapja a ma már világszerte több százezer, a kártyát csupán közelítésre elfogadó PayPass hálózat, illetve a MasterCard és a Maestro kártyák internetes jelenléte.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A közlemény szerint az American Airlines légitársaság és a Barnes & Noble webáruház elsőként helyezi el a PayPass Online elfogadást jelző gombot a fizetési weboldalukon, az American Airlines pedig mobil alkalmazásába is integrálja a PayPass Tárcát - olvasható a közleményben.

A szolgáltatás elsőként az internetes fizetési szolgáltatással indul 2012 harmadik negyedévében az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Nagy Britanniában.

Címkék: