Ahol a kormány dönti el, mennyibe kerül a WC-papír

MTI2012. április 9. 20:24

A hatósági áras termékek körének kiterjesztésével próbálja megfékezni az inflációt a venezuelai kormány.

Az április 1-jén életbe lépett új szabályozás szerint újabb 19 termékcsoport - többek között a fogkrémek, a samponok, a WC-papír, az illatszerek, a gyümölcslevek és az ásványvíz - esetében vezetnek be központi árszabást.

A kereskedőknek 4-25 százalékkal kell csökkenteniük az érintett termékek árát. Aki a hatósági árnál drágábban ad el, az pénzbírságra számíthat, de ideiglenesen akár elrendelhetik az ilyen üzlet bezárását is - figyelmeztetett hétfőn az állami tv-ben a kormány illetékese.



Nagyobb térképre váltás

Februárban 26 százalék(!) volt az éves infláció Venezuelában. Hat éve folyamatosan itt a legnagyobb a pénzromlás üteme Latin-Amerikában, a 2003 óta érvényben lévő hatósági árak ellenére is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kettőt fizet, egyet kap - összement áruk a boltokban - KATTINTS!

Egyes üzleti vezetők figyelmeztettek, a hatósági áras termékek körének kiterjesztése árt a befektetési környezetnek, és áruhiányhoz vezethet.

Címkék:
venezuela,