Súlyos vádak Norbi üzletével szemben

Pénzcentrum2012. március 31. 15:32

Közönséges lisztből és cukorból készült termékeket árultak Schobert Norbi egyik boltjában. A fitneszguru azonnal megvonta az üzlet franchise-jogát - írja a Bors.

Schobert Norbi franchise bolthálózata egyik vidéki üzletének vezetője - feltételezhetően a nagyobb haszon reményében - úgy döntött, hogy a boltjától nem messze lévő pékségből szerzi be az árut, amelyet aztán a Norbi nevével fémjelzett boltjában értékesített.

- A másik boltban vásárolt termékek finomított cukrot és finomított lisztet tartalmaztak, amelyek halálos ellenségei a cukorbetegeknek és természetesen a diétázóknak is. A legnagyobb veszély abban rejlik, hogy nem tudja az illető, mit eszik, ezért előfordulhat, hogy nagyobb mennyiséget visz be, ami károsítja a szervezetet. Itt életekkel játszik az, aki egy beteg embert becsap - ecsetelte a Borsnak Schobert Norbi, akinek figyelmét az egyik törzsvendég hívta fel a visszaélésre. Az ellenőrzés során a rendszerhez nem tartozó termékeket, illetve klinikai vizsgálat nélküli, gyanús, fehér gyógyszerzacskós, diabetikusnak mondott terméket is találtak az üzletben.

"Ezért minden esetben kizárás jár, a nevünk alatt csak a saját süteményeinkért, pékárunkért vállalunk felelősséget" - hangsúlyozta Norbi.

Mint ismert, két évvel ezelőtt a fitneszgurunak a saját lisztje miatt gyűlt meg a baja a Gazdasági Versenyhivatallal. Norbi azt állította, hogy az Update péksütemények szénhidrátmentes lisztből készülnek, csökkentett szénhidráttartalmúak, testsúlycsökkentő és testsúlymegőrző hatással rendelkeznek és cukorbetegek számára is ajánlottak.

A GVH vizsgálatot indított, hogy ellenőrizze a fenti reklámállítások valóságtartalmát. Az ellenőrzés során Norbinak nem sikerült igazolnia, hogy az Update péksütemények kizárólag szénhidrátmentes lisztből készülnek. A társaság által benyújtott, illetve a vizsgálat által feltárt dokumentumok, adatok nem bizonyították, hogy az Update péksütemények energiatartalma minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a vele összehasonlítható, hagyományos termékeké. A versenyhivatal mindezek miatt 3 millió forintos bírsággal sújtotta Norbi cégét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A norbi.hu oldal most azt hirdeti, hogy a jelenlegi labormérések alapján a péksütemények 70 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak. A liszt szénhidrát tartalmát természetes rostokkal, növényi fehérjékkel csökkentik. A honlap tanúsága szerint a fejlesztéseket folyamatosan független labormérésekkel ellenőrzik.

 

Címkék:
update norbi,