Zsebre vágják az ügyfelek a magyar bankokat

Pénzcentrum2011. szeptember 9. 05:17

Ma már szinte az összes bank kínál valamilyen lehetőséget az internetes banki ügyintézésre. Érdemes is kihasználni ezt, hiszen nem keveset spórolhatunk így. Egy- egy utalás több száz forinttal lehet olcsóbb az otthon kényelméből. Egyre több bank kínál további lehetőségeket, online alkalmazásaikkal akár a metrón is intézhetjük ügyeinket. Cikkünkben a legjobb mobilbankot kerestük.

A hazai bankok is igyekeznek haladni a korral, legalábbis az internetes és mobil bankolás lehetőségei tekintetében. A megkérdezett bankok közül hét válaszolt kérdéseinkre, amiből kiderül, hogy akinek nincs, annak jövőre már biztosan lesz valamilyen mobilon is hozzáférhető rendszere. Három hazai hitelintézet, az Unicredit, az OTP, a CIB és az MKB rendelkezik valódi mobil alkalmazással is. Az alábbi táblázatban foglaltuk össze, milyen lehetőséget kínálnak a bankok azon ügyfeleiknek, akik a mobiljukon is szeretnének hozzáférni a pénzükhöz.


Az MKB alkalmazásával próbálja lefedni a teljes mobilpiacot, de a két kisebb piaci részesedéssel bíró mobilok tulajdonosai csak az OTP, a CIB és az Unicredit bankok ügyfeleiként találnak maguknak alkalmazást.

El is felejthetjük a postai, vagy banki sorban állást, mobilunkkal akár a buszon is intézhetjük a pénzügyeinket. Összeszedtük, hogy az egyes bankoknál mit végezhetünk el online, akár a webbankon, akár a mobil applikációkon keresztül. Talán már csak a hitelfelvétel, számlanyitás miatt kell a bankfiókba menni.


Szinte kivétel nélkül az összes bank internetes felületén elérhetők azok az alapfunkciók, amire nap, mint nap szükségünk lehet, de olyan is van, ahol akár autópálya matricát is vásárolhatunk. Az MKB mobilbankon keresztúl az autópályamatrica vásárláson túl mobilunkat is feltölthetjük, vagy bankkártya limitünket állíthatjuk be, valamint hitelünk állapotáról is információt nyerhetünk. Van olyan bank is, amelyik mobil alkalmazással ugyan nem, de mobilos böngésző segítségével kiszolgálja azokat, akik a buszmegállóban vagy a metrón szeretnék rendezni a pénzügyeiket.

Mennyibe kerül és mennyit spórolunk a mobilbankkal?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bankok szeretik plusz díjakkal büntetni a bankfiókban utalókat. Az ügyintézőket tehermentesítő online bankolás épp ezért a legtöbb esetben ingyenessé tették a bankok. A legutóbbi folyószámlakörképünkben, megnéztük, mennyivel kerül kevesebbe egy bankon kívülre indított utalás online, viszonylag kis 20 ezer forintos összeg esetén.

 

Címkék: