Elképesztő csalássorozat: így verhetnek át Téged is

MTI2011. július 18. 18:32

Legalább ötven embert csaptak be összesen több millió forinttal azok a sásdi telefonos csalók, akiket a közelmúltban fogtak el a rendőrök.

A rendőrség internetes oldalán hétfőn megjelent közlemény szerint a hattagú sásdi bűnbanda vaktában telefonálgatva mesés nyeremények ígéretével vette rá a sértetteket arra, hogy diktálják be telefonkártyájuk aktiválási kódjait, illetve utaljanak pénzt egy bankszámlára. Ötvenen fizettek. A többségük húszezer és kétszázezer forint közötti összeget, de ketten annyira megrészegültek az ajánlattól, hogy mintegy egymillió forintot utaltak át a csalóknak.

A társaság tagjai a látványos költekezésük és híváslistáik ellenőrzése, kiértékelése következtében buktak le. A náluk tartott házkutatáson több SIM-kártya és telefon került elő, pénz azonban nem, azt ugyanis elköltötték.

A bűncselekmény-sorozat értelmi szerzői előzetes letartóztatásba kerültek. A három férfinak a banki ügyekben két férfi és egy nő segített, ők szabadlábon védekezhetnek. Mindannyian beismerő vallomást tettek, ellenük üzletszerűen elkövetett csalás miatt folytat büntetőeljárást a komlói rendőrkapitányság.

A nyomozók szerint a károsultak köre a jelenleginél jóval nagyobb lehet, tekintettel arra, hogy eddig valószínűleg nem minden sértett tett feljelentést.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: