Tudtad? Ezt jelenti az Auchan neve

Pénzcentrum2011. július 10. 08:02

Idén ünnepli 50. születésnapját az Auchan-csoport. Napjainkban 500-nál több hipermarket, 750 szupermarket van a családi vállalkozás birtokában - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az áruházlánc.

1961. július 6-án nyílt meg az első Auchan áruház Roubaix-ben, az észak-franciaországi város Haut Champs negyedében. Innen ered a cég szójátékon alapuló neve: az Auchan szót úgy ejtik, mint a fennsíkot jelentő "haut champs" szót.

A textilüzemből átalakított, családi tulajdonban lévő és mindössze 30 főt foglalkoztató szupermarket azóta 12 országot és több szakmát magába foglaló világbirodalommá nőtte ki magát. 500-nál több hipermarket, 750 szupermarket van a családi vállalkozás birtokában, 300-nál több kereskedelmi központ áll az Immochan kezelésében, a csoporthoz tartozó Oney Banknak pedig 10 országban 6,5 millió ügyfele van.

Különleges bolt nyílik Magyarországon: ilyet sem láttunk még - KATTINTS

A mai napig is családi tulajdonban lévő, a tőzsdén nem jegyzett, s a kereskedelem területén a világ nyolcadik legnagyobbjaként nyilvántartott cégcsoport hipermarket ágazata 2010-ben 229 ezer embert foglalkoztatott a világ 12 országában.

A közlemény szerint a csoport történetében a nemzetközi porondra lépés egyik fontos pillanata volt a magyarországi megjelenés. A 13. születésnapját ünneplő Auchan Magyarország Kft. mára 12 áruházat üzemeltet: kilencet Budapesten és környékén, hármat (Székesfehérvár, Kecskemét, Miskolc) pedig vidéken. A vállalat által foglalkoztatott 5800 munkatárs 92 százaléka nemzetközi Auchan részvényese.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: