Hátborzongató! A Tesco tudja, hogy mit vettél karaj áron

Pénzcentrum2010. december 10. 04:44

A Nyugat-Európában már 15 éve működő klubkártyás hűségprogram Magyarországon idén augusztusban került bevezetésre. Hazánkban néhány hónap után több százezerre tehető a pontgyűjtő kártyával rendelkező vásárlók száma. Az első negyedéves ciklus lezárult, az áruházlánc elkezdte megküldeni a kedvezményre feljogosító vásárlási utalványokat, valamint a személyre szóló ajándékkuponokat.

"A hűségprogramhoz csatlakozott vásárlóinknak háromhavonta postázzuk a pontösszesítő kimutatásukat, melynek segítségével áttekinthetik az addig összegyűjtött pontjaik egyenlegét. A kimutatáshoz mellékeljük a vásárlási utalványokat és a személyre szólóan összeválogatott kedvezményes vásárlási kuponokat is. Áruházunk figyel arra, hogy az ajánlatok elnyerjék a vásárlók tetszését, így a kedvezménycsomagokat annak megfelelően állítjuk össze, hogy a vásárlónknak milyen termékek lehetnek érdekesek és fontosak" - fejtette ki Jegesi Viktor, a Tesco Marketing igazgatója.

Mint arról a korábban a Pénzcentrum.hu is beszámolt, nyugaton már bevett szokássá vált, hogy a multi figyeli az emberek vásárlási szokásait.

Az elektronikus vagy nyomtatott prospektusokat, reklámújságokat és egyéb akciós anyagokat az adott vásárló szokásaihoz igazítva készítik el és a direkt-marketing eszközök alkalmazásával továbbítják.

Ennek következtében a vásárló úgy érezheti, hogy pontosan azok a termékek akciósak az üzletben, amelyeket ő szokott vásárolni. Ez a rendszer Magyarországra is megérkezett.

Az üzletekben történt vásárlások után összegyűjtött pontokért vásárlási utalványt kapnak a hűségprogram résztvevői. Mivel 200 forintért jár egy pont, ez gyakorlatilag 0,5%-os kedvezménynek felel meg, ami összehasonlítva például a drogériák által kínált pontgyűjtő akciók révén elérhető (15-25%-os) kedvezményekkel, eléggé karcsúnak tűnik (bizonyára az árrés is eltérő).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Tesco azonban nem csak vásárlási utalványokat, hanem kedvezményes vásárlásra jogosító kuponokat is küld a vásárlóinak. A hat akciós kupont a vásárlási szokásaink szerint válogatják össze, ennek megfelelően, aki sok tejterméket vásárol, az olyan, aki sok rostos üdítőt, az olyan kupont kap. Sokak számára hátborzongató lehet, hogy már itt tartunk, a multi mindent tud rólunk, azt is, hogy mit vettünk tavaly nyáron.

 

Címkék: