Megőrül ma az internet: mindenki csak vásárolna

Pénzcentrum2010. november 29. 16:02

Ma van az úgynevezett "Mega Monday" (csúcshétfő): az Egyesült Királyságban a karácsonyi vásárlók percenként 2600 tranzakciót bonyolítanak le az interneten, mintegy 184 ezer font (60 millió forint) értékben.

A szigetországban több százezrek ma veszik meg a karácsonyi ajándékokat a különböző internetes boltokban. A Visa Europe számításai szerint csak az általa kibocsátott kártyákkal ilyenkor egy nap alatt 3,8 millió tranzakció történik körülbelül 265 millió font (87 milliárd forint) értékben.

Másodpercenként 3000 font (980 ezer forint) cserél gazdát az online piactéren: szakértők szerint a brit vásárlók továbbra is többet költenek, mint amennyit megengedhetnének maguknak. Egyes felmérések szerint idén 5,5 százalékkal többet költenek ajándékokra, mint a tavalyi évben.

A Mega Monday keretében hatalmas akciókkal csábítanak a webshopok, egyescsoportos vásárlások esetében akár 50-90 százalékos kedvezményeket is kaphatnak az interneten vásárlók. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha többen, nagy mennyiségben rendelnek ugyanabból a termékből, akkor sokat megspórolhatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: