Hasznos tippek! Így kerülheted el, hogy a karácsony rémálommá váljon

Pénzcentrum2010. november 15. 14:02

A karácsony alapvetően egy boldog családi ünnep, de sokak számára könnyen rémálommá válhat. A decemberi esemény remek alkalmat kínál a betörőknek a nagy értékű, vadonatúj ajándékok elemelésére, ha nem vagyunk kellően elővigyázatosak. Íme néhány tipp, amivel elkerülhetjük, hogy áldozatokká váljunk. 

Az ünnepek alkalmából a családok rendszerint meglátogatják a rokonaikat, felügyelet nélkül hagyva a házukat, miközben a szobák tele vannak értékes ajándékokkal. A betörők éppen erre a pillanatra várnak.

A következő tippeket ajánljuk, a baj elkerülése érdekében:

  • Ne hagyjuk kint látható helyen értékes ajándéktárgyainkat, a függönyöket mindig húzzuk be. Az áruk nyugtáját tartsuk biztonságos helyen, nehogy a tolvaj a házba beosonva, nyugtával együtt visszavigye a terméket a boltba, hogy azt készpénzre váltsa.

  • A nagy értékű ajándékok dobozát ne dobjuk ki a többi szeméttel együtt, ez ugyanis szintén jelzést adhat a betörőknek.

  • Mindig ellenőrizzük le, hogy az ablakok és ajtók be vannak-e rendesen zárva. Sok embert álmában rabolnak ki a bűnözők, akik a nyitott nyílászárókon keresztül másznak be.

  • Ügyeljünk a külső díszek és karácsonyi fények biztonságára is, tavaly nem egy helyről tűnt el az ünnepi dekoráció.

    JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

    Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

     

  • Mindenki győződjön meg arról, hogy vagyontárgyait illetően megfelelő biztosítással rendelkezik-e.

  • A lakás védelmén felül bevásárlásnál is vigyáznunk kell értékeinkre. Bűnbandák szakosodtak arra az utóbbi időkben, hogy az őrizetlenül hagyott bevásárlókocsikat ellopják, a benne lévő, már kifizetett termékkel együtt.

  • Soha se hagyjunk pénztárcát, táskát, saját ruhát a bevásárló kocsikban vásárlás során. A tolvajoknak egy-két másodperc is elég a holmik elemelésére.

  • Ne dőljünk be a hipermarketek parkolóiban olcsón árult termékek vásárlására buzdító bűnözőknek. A portékák rendszerint hamisak, egészségre ártalmasak, nem beszélve kétes származásukról és a hiányzó garanciáról.

Címkék: