Árengedmény nyugdíjasoknak, minden szerdán! Vevőcsalogató trükk Németországban

Pénzcentrum2010. szeptember 7. 15:02

Szerdánként egész nap tíz százalékos árengedménnyel vásárolhatnak a német Zielpunkt üzleteiben a nyugdíjasok.

A boltokban az engedményt a kasszánál a végösszegből vonják le. Az akció a már eleve kedvezményes árú saját márkás termékekre is vonatkozik - írja az elelmiszer.hu

"Örülünk, hogy a hűséges nyugdíjas vásárlóinknak egy ilyen akcióval tudunk szolgálni. Ezzel a mínusz tíz százalékkal is szeretnénk köszönetet mondani a sok éves hűségért" - mondta Jeanne Ligthart marketingmenedzser.

Hasonló kedvezményekre Magyarországon is van példa. Budapesten például egyes kisebb üzletek kirakatában láthatjuk, hogy nyugdíjasok 3-5-10% kedvezményt kapnak a végösszegből, de hasonló akciókkal csábítanak szállodák, utazási irodák, vagy akár kozmetikusok, fodrászok is. Mozik, színházak, múzeumok egyaránt kínálnak kedvezményes belépőket a nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők számára.

Egyre nagyobb hagyománya van annak is, hogy az internetező nyugdíjasok megosztják egymással ezeket a kedvezményes lehetőségeket, így több, az ilyen akciókat csokorba szedő gyűjtőlap is működik. Arra azonban nem találtunk példát, hogy egy magyar üzletlánc kínálna hasonló árengedményt a szépkorúaknak.

Címkék: