Mikor nyit az elárasztott Auchan és Decathlon Miskolcon?

Pénzcentrum2010. június 29. 15:43

Információink szerint a héten kinyit mindkét, az árvíz idején bezárt miskolci áruház.

Az  Auchan már ma megnyitja kapuit - közölte az áruházlánc honlapján, a cég hivatalos Facebook-oldalának tegnapi bejegyzése is megerősíti ezt a tényt. Az áruházban az elmúlt hetekben megtörtént a kárfelmérés, a fertőtlenítés és a helyreállítás. Kisebb átalakításokat is végeztek az áruház területén, többek között megújult illatszer osztállyal várják a vásárlókat.

A közeli Decathlon sportáruház parkolóját is "csinosítják", megteltek az elszállításra váró konténerek is. A Decathlon hivatalos internetes oldala szerint júliustól nyit ki ismét a miskolci üzlet.

Emlékezetes: néhány napja vizsgálat indult azért, hogy kiderüljön: befolyásolhatta-e a miskolci hipermarketek építése azt, hogy Felsőzsolcát elöntötte a víz.

Azt a területet, ahol most az Auchan áll, 2004-ben kereskedelmi építési övezetbe sorolták, mondta az Indexnek Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatói asszisztense. "A beruházás feltétele volt, hogy a Sajó medrén rendezési munkálatokat hajtsunk végre, ezenkívül új gátszakaszt is kellett építeni. Ennek eleget tettünk."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Gillemot Katalin szerint, ha az áruház területe megmenekült volna az árvíztől, még érthető is lenne a környéken lakók egy részének felháborodása, de a bevásárlóközpontban is fél méter magasan állt a víz. "A vízállás nálunk centiméterre pontosan annyi volt, mint a környező területeken."

Címkék: