Balhé az Auchan-ban: csákánnyal, buzogánnyal támadtak a biztonságiakra

Pénzcentrum2010. június 21. 11:02

Buzogányokkal és csákányokkal felfegyverkezve támadtak 25-en egy csömöri bevásárlóközpont biztonsági őreire csütörtökön este. A nagy erőkkel helyszínre vonuló rendőrök kilenc embert állítottak elő, közülük nyolcat őrizetbe vettek és később elrendelték előzetes letartóztatásukat.

A Pénzcentrum információi szerint az eset a csömöri Auchan áruházban történt.

Csütörtökön este egy hét-nyolc főből álló társaság ment be a Pest megyei nagyközségben lévő bevásárlóközpontba. Édességeket próbáltak lopni, de a biztonsági őrök rajtakapták őket. Erre a társaság többi - addig a bevásárlóközpont előtt várakozó - tagja is bement, s megfenyegették az őröket. A helyszínre rendőrök is érkeztek, akik megpróbálták lecsillapítani az akkor már tucatnyi dühöngőt.

A társaságból ekkor többen értesítették családtagjaikat, akik rövid időn belül csákányokkal, buzogánnyal, botokkal és bicskákkal felfegyverkezve jelentek meg az áruháznál, s rátámadtak a biztonsági őrökre. Az események során két őr szenvedett sérüléseket, állapota egyiküknek sem súlyos.

A 25 fős csoportot a helyszínre riasztott jelentős helyi rendőri erők fékezték meg. Kilenc embert állítottak elő a társaságból, közülük nyolcat - egy nőt és hét férfit - őrizetbe vettek. Velük szemben felfegyverkezve, csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság miatt indítottak eljárást. A társaság mind a nyolc őrizetbe vett tagját előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság pénteken.

Megverték az őrt a Tescoban

Idén februárban öt csomag pirospaprikát kísérelt meg fizetés nélkül elvinni az egyik győri Tescóból egy 24 éves férfi a napokban. A győri fiatalembert a szolgálatot teljesítő, 53 éves biztonsági őr nyakon csípte, s felszólította, hogy menjen be vele az irodába, iratait pedig adja át.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Eközben "erősítésként" egy férfi és egy nő társa is követte őket a helyiségbe, ahol a biztonsági őrre támadtak. Több alkalommal gyomorba vágták, arcul ütötték és megrúgdalták a védtelen, munkáját végző férfit, aki a bántalmazást követően orrcsonttörést szenvedett. A tolvaj -iratait hátrahagyva- társaival együtt menekült el a boltból.


(Forrás: HavariaPress/Pénzcentrum)

 

Címkék: