Letartóztatták a "patikatolvajt"

Pénzcentrum2010. január 19. 15:36

A rendőrség 2010. január 19-én, a reggeli órákban lakóhelyén őrizetbe vette dr. Bálint Istvánt, az Alma Patikákat korábban létrehozó és működtető cégek tulajdonos ügyvezetőjét.

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. vezetői 2009. június 30-i dátummal feljelentést tettek a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál hűtlen kezelés bűntette és egyéb bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Hungaropharma, Magyarország legnagyobb gyógyszer-nagykereskedelmi cége ugyanis 2007-ben, az Alma Patika hálózat megalapításakor nagy összegű hitelhez vállalt kezességet, illetve jelentős mennyiségű gyógyszert helyezett ki hosszú futamidőre az Alma Patikákba piaci pozícióinak biztosítása céljából.

A Hungaropharma menedzsmentje 2009. tavaszától érzékelte, hogy különféle üzleti és pénzügyi manőverekkel dr. Bálint István elvonja a Hungaropharma hatóköréből a hitelek fedezetéül szolgáló vagyont, s egyéb módokon is jelentős érdeksérelemmel járó tevékenységet folytat a cég szempontjából. A helyzet rendezésére vonatkozó tárgyalások nem vezettek eredményre, dr. Bálint István nem volt hajlandó érdemi válaszokkal szolgálni lépéseiről a Hungaropharma részére. Éppen ellenkezőleg, széles körű sajtókampányt folytatott a Hungaropharma, illetve annak vezetői ellen. Ez a helyzet vezetett a tavaly nyári feljelentéshez, melynek következménye a jelenlegi őrizetbe vétel.

Időközben - a vonatkozó szerződések értelmében - a Hungaropharma Zrt. átvette az Alma Patikák működtetését, s a hálózat így tovább szolgálhatja a betegek gyógyszerellátását, valamint lehetőséget nyújt a korábbi dolgozók tovább foglalkoztatására.

Címkék:
hungaropharma,