Vízözön és szárazföldi pontyok az Auchanban: karácsonyi körkép 4

Pénzcentrum2009. december 18. 04:33

A Pénzcentrum karácsonyi bolt-körképében feltérképezzük a különböző üzleteket, csemegézünk a kínálatból, megnézzük, mi az, ami kelendő, és mi az, amit senki sem akar venni. Megvizsgáljuk a választékot, teszteljük az eladókat, így segítve olvasóinkat az ünnepi vásárlásban. Negyedik alkalommal az Auchan Aquincum Óbuda áruházban néztünk körül.


Helyszín: Óbuda
Üzlet: Auchan Aquincum
Időpont: 2009. december 17, 12.50-13.45

Nem lennénk Auchan-dolgozók manapság: ahogy azt az óbudai áruházban csütörtök délben tapasztaltuk, minden eladó csak pakolt és pakolt. A folyamatos sürgés-forgás azonban sok esetben megnehezítette -a főleg idős, nyugdíjas- vásárlók helyzetét, hiszen előfordult, hogy csak bajosan találtak segíteni képes személyzetet.

A vásárlók többsége kényelmesen nézelődött, a hírlappultnál többen újságot olvastak, a ráérős válogatásban senki sem zavarta őket. A bejártnál található könyvhalmoknál viszont csak kevesen lapozgattak, pedig az idei ünnepi sikerkönyvek mind-mind ott várakoztak a raklapokon. A legnagyobb durranásnak számító Az elveszett jelkép is feltűnt a sarokban.
Online ajándékvásárlás? MA rendeld meg!

 


A tisztálkodószerek között kapott helyet egy parfümös részleg is, ide a belépés csak kosár, illetve bevásárlókocsi nélkül volt lehetséges. A kihelyezett táblákat azonban kevesen vették figyelembe, ezért többek kosarát a dolgozók vitték ki a pult elé. Az Auchan elképesztő mennyiségű és fajtájú kozmetikai csomaggal készült: krémek, tusfürdők, dezodorok, megannyi illatszer található a polcokon különféle díszcsomagolásban, hasznos, vagy kevésbé hasznos extra ajándékkal.

Sok ilyen díszdoboz raklapokra halmozva várta a vevőket, csakúgy, mint márkás italok, édességek is. A kissé fapados (fa raklapos) megoldás azonban nem feltétlenül zavarta a vásárlóközönséget, pedig sok esetben nehéz volt megtalálni az árcédulát, és előfordult, hogy nem volt egyértelmű a termék fölé kilógatott kiírás sem. Érdemes figyelni például a röviditalokhoz adott ajándékpoharakra, sokszor csak egy van benne, pedig kettőnek tűnik.

A vásárlók körében kimondottan népszerű volt a 175 Ft/kg-os kristálycukor, mondhatnánk, hogy vitték, mint a cukrot. Hasonlóképpen az olcsó tejet, tojást is sok kosárban megtaláltuk. A háziasszonyok pedig lelkesen válogattak az akciós karácsonyi abroszkínálatból, többen szinte rávetették magukat a textilhalmokra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Külön érdekes, hogy a borok közül a legfeltűnőbben a műanyag flakonos "Borivó" és "Cimbalmos" márkanevű termékeket hirdették. Kiemelt részt kaptak viszont az aszúk és a szamorodnik, és meg kell hagyni, a vásárlók bőszen válogattak is a karácsonykor oly népszerű tokaji nedűk között.

13 óra 3 perckor pedig nem mindennapi izgalmakban volt részünk. Gyakorlatilag szemünk láttára esett szét az élő pontyok tárolására használt akvárium az áruházban. A pult előtt álló vásárlók lába vizes lett, a rendet takarítógépekkel és felmosókkal próbálták helyreállítani. A víz több tíz négyzetméteren terült szét a vevőtérben, és befolyt a hűtők alá is, ahol elektromos vezetékek húzódnak, elosztók és hosszabbítók sorakoztak. Izgalmas jelenet volt, pláne úgy, hogy a vásárlók még hosszú percekig a hatalmas tócsán keresztül próbálták megközelíteni a halaspultot (ahol egyébként egy kiló élő ponty 699 forintba került).
Riadalom! Elöntötte a víz az óbudai Auchant!

Így aztán vitán felül rendkívüli élményekkel távoztunk az óbudai Auchanból, ahol -szigorúan szubjektív értékelésünk alapján- a magyar hipermarketek közül a legcsinosabb pénztárosok dolgoznak.

Címkék:
karacsony, röviditalok,