Támadás az Erste ellen! Több hullámban zajlik a harc

Orosz Márton2009. december 17. 16:02

Mint arról tegnap beszámoltunk, egyértelműen hamis Erste-levelek landoltak postafiókjában kedden este. A levelek -csak úgy, mint az elmúlt hetek hasonló támadásai esetében- adathalászatra, ártó szándékra utalnak.

Erste-ügyfelek, figyelem! Veszélyes levelek a postaládákban!

A bank honlapján megjelent közlemény szerint több hullámban zajlik támadás a bank ügyfelei ellen:

"Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy több hullámban adathalász támadás zajlik az Erste Bank Hungary Nyrt. ügyfelei ellen. A csalók az uszolg@erstebank.hu, a nyrt@erstebanks.hu, és az irodaja@erstebank.hu hamisított címekről leveleket küldenek a bank nevében, és arra szólítják fel a címezetteket, hogy adják meg NetBank, TeleBank, illetve bankkártya adataikat.

Az Erste Bank Hungary Nyrt. elektronikus levélben soha nem kéri ügyfeleitől az internetes bankoláshoz használt azonosítóik, jelszavaik, kódjaik vagy bármilyen más banki adataik megadását, illetve megerősítését!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kérjük, hogy e-mailben banki adataikat soha ne adják meg senkinek!

Amennyiben már megadta valamely azonosítóját a hamis levelekből megnyitott linkeken, akkor adatainak biztonsága érdekében kérjük, haladéktalanul hívja fel az Erste TeleBankot, ahol a kollégáink megteszik a szükséges intézkedéseket."

Címkék: