Sűrűbb, mint a pókháló: íme az USA McDonald's-térképe!

Pénzcentrum2009. november 11. 16:58

A McDonald's világhatalom és legalább annyira jelképe az Egyesült Államoknak, mint a csillagos-sávos lobogó, a zöldhasú, vagy plüsskockával ékesített, fecskefarkú Cadillac Eldorado. De vajon mennyire lepték az országot a sárga M-betűs logók, mennyit kell menni a legközelebbi étteremig?

Az ország egybefüggő 48 államában nagyjából 13 000 étterem található, ezek fellelhetőségét vitte térképre Stephen Von Worley, hogy kiderítse, melyik lehet az ország legeldugottabb pontja a McDonald's-re éhes tömegek számára, vagyis, hogy mennyit kell menni legfeljebb az országban, hogy egy Mekibe jussunk.


Amint az várható volt, a McDonald's-ek a sűrűn lakott vidékeken és az autópályák csomópontjainál mindenhol megtalálhatóak. A Mississippitől keletre a szinte kilométerenként beléjük lehet botlani, egyedül néhány hegyes-völgyes vagy éppen mocsaras területen ritkult a szinte egybefüggő McDonald's-takaró.

Hogy szabaduljunk az éttermek fojtogató közelségétől, nyugat felé kell kacsintgatni az országban. A Sziklás-Hegység kanyonjaiban, a nevadai sivatagokban, a nemzeti parkokban és a dél-dakotai eldugott, sötét magasföldeken eleve lehetetlen - és amúgy is értelmetlen - McDonald's-et építeni, ráadásul azokon a környékeken a népsűrűség is jóval alacsonyabb az ország középnyugati területén.

Az eredeti kérdésre a választ is Dél-Dakotában találhatjuk meg: Meadow és Glad Valley körzetéből légvonalban 107 mérföld (172 km), közúton pedig 145 mérföld (232 km) a legközelebbi McDonald's. Figyelembe véve az országúton uralkodó 55 mérföldes felső sebességhatárt kijelenthetjük, hogy az Egyesült Államokban legfeljebb három óra kell ahhoz, hogy valaki egy kiadás McDonald's-menüvel csillapítsa az éhségét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Nagyobb térképre váltás

Címkék: