Dráma a Tescoban: véresre verték az őrök a fogyatékos fiút

Pénzcentrum2009. október 8. 11:02

Brutálisan helybenhagytak egy angliai Tesco biztonsági őrei egy 15 éves fiút: anyja szeme láttára verték és rugdosták össze, mert azt hitték, lopott az áruházból. A legmegdöbbentőbb, hogy mindezt egy mentálisan sérült gyerekkel tették.

Megrázó eset történt október elején egy Clacton-i Tesco áruházban. A 15 éves Charlie Roche édesanyjával tért be vásárolni az üzletbe.

 


Nagyobb térképre váltás

 

Charlie mentálisan sérült fiatalember, egy születési rendellenesség miatt jellemzően viselkedési problémái vannak. Sokszor zavarodottan viselkedik, ha nyilvános helyen van.

Anyja egy darabot adott a fiúnak abból a sült csirkéből, amit az áruházban vásároltak. Elmondása szerint a majszolás megnyugtatja a fiút, így nem kezd el hangoskodni. Természetesen a sült hús csomagolásán ott szerepelt a vonalkód, így az asszony kifizette volna azt a darabot is, amit gyermeke kezébe nyomott.

Néhány perc múlva azonban anya arra lett figyelmes, hogy sehol sem látja Charlie-t. Felhívta a mobilján, és a rémült kamasz bevallotta neki, hogy az áruház parkolójában bujkál. Elmondása szerint a Tesco biztonsági őrei üldözőbe vették, ezért ki kellett menekülnie a boltból.

A kétségbeesett anya azonnal fia keresésére indult, de amikor kiért a parkolóba, olyan látvány tárult a szeme elé, amit soha életében nem fog elfelejteni. A biztonsági őrök körbeállták a gyereket, egyikőjük az arcát kezdte ütlegelni. A fiú orrából eleredt a vár, de a támadóknak ez sem volt elég. Amikor a földre rogyott a hatalmas ütéstől, a testét is elkezdték rugdosni. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Döbbenetes balesetek a Lidlnél! Mi állhat a háttérben?Kattints! 

A brutális eseményeket többen is látták, de -az anyával együtt- hiába próbáltak közbelépni. Az erőszaknak egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt vetett véget, aki azonnal hívta a hatóságokat.

Egy orvos megvizsgálta a fiút, és ellátta sérüléseit: Charlie-nak eltört az orra, bevérzett a szeme, felszakadt a szája, és a könyökén is megsérült. A helyi rendőrség egyelőre vizsgálja az ügyet. Kihallgattak több vásárlót, az áruház dolgozóit -és természetesen a biztonsági őröket is.

Az esetről beszámoló Mirror című brit napilap szerint a Tesco egyelőre csak annyit közölt: minden segítséget megadnak a nyomozáshoz.

 

További hasznos és érdekes hírek címlapunkon! Kattints!

Címkék: