Alkoholista óriáscsecsemővel reklámozzák az egészséges életmódot

Pénzcentrum2009. október 5. 17:32

Meglepő figurát sikerült a brit Egészségügyi Minisztériumnak kiválasztania az elhízás elleni kampányához: a fánkzabáló Homer Simpsont.

Azok, akik az utóbbi 20 évben hozzászoktak, hogy a Simpson család feje egész nap a kanapén hever, sört iszogatva és egy fánkot majszolva, alaposan meglepődhetnek a brit Channel 4 műsorán: ma estétől kezdve karácsonyig ugyanis rendszeresen feltűnik majd Homer Simpson - vagy inkább az egészséges életmódot folytató ikertestvére.


Homer ugyanis áttér az egészséges étkezésre, felkel a kanapéról, sőt lelkesen munkába indul majd. A Wallace és Gromit készítője, az Aardman Animations által újrarajzolt család zöldségeket és gyümölcsöket majszol majd az állam által szponzorált, 640 ezer fontból elkészült filmecskékben.

A várakozások szerint - mivel Simpson átlagember és imád lustálkodni - sokkal közelebb áll egy ilyen figura az állampolgárok szívéhez, mint egy mesterségesen "előállított" szépség. "Mindannyiunkban van egy kis sör- és fánkimádó kisördög és bizonyos határokig ez rendben is van. A feladat az egyensúly és az önkontroll megtalálása" - mondta Gerard Hastings professzor, a Stirling University szociális marketing tanszékének igazgatója.

Címkék:
önkontroll,