A mozikban még nincs válság!

Pénzcentrum2009. szeptember 17. 09:17

Felülmúlta az előzetes várakozásokat a háromdimenziós filmek sikere, nem csoda, hogy az üzemeltetők növelni szeretnék 3D-s termeik számát - írja a Világgazdaság.

A most kezdődő Moziünnepen nem csak a nézők, de az üzemeltetők is ünnepelhetnek, hiszen eddig úgy fest, a válság nem tántorítja el az embereket a mozitermektől, a filmszínházak látogatottsága ugyanis meghaladja a tavalyit.

A 3D-s filmek sikere még a várakozásoknál is nagyobb, az új alkotások teljes nézőszámból való részesedése év végéig elérheti a 10 százalékot is - véli Lovász Andrea, a Palace Cinemas magyarországi hálózatának vezetője.

Ezekből a filmekből több okból is nagyobbat profitálnak az üzemeltetők: egyrészt a közel 20 százalékkal magasabb jegyár miatt, másrészt sokan a "normál" film megtekintése után háromdimenziós változatban is kíváncsiak még a filmre.

Idén nyár elején a mozik forgalma 15-20 százalékkal felülmúlta a tavalyit, köszönhetően a változékony időnek, és az igen erős felhozatalnak, augusztusban viszont már fordult a kocka - mondja Lovász. Szerinte a válság is csak most kezd begyűrűzni a mozipiacra, amit az is mutat, hogy mind többen fizetnek kultúrautalvánnyal a jegyekért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Novembertől ismét jelentős forgalomnövekedést remélnek a Cinema Citynél, köszönhetően az őszi-téli szezon várható kasszasikereinek.

Címkék: