Milliárdokat szán az EU mobilinternet fejlesztésre: százszor gyorsabb lesz a 3G-nél!

Pénzcentrum2009. augusztus 19. 16:02

Tegnap jelentették be Brüsszelben, hogy jövőre mintegy 18 millió eurót (4,9 milliárd forint) fordít az EU ultra-gyors mobilinternet kifejlesztésére, amely százszor gyorsabb lesz a mostani 3G technológiánál.

A pénzt az úgynevezett a Long Term Evolution (LTE) technológia fejlesztésére fordítják majd, ami hihetetlen gyorsulást eredményezhet a mobilkommunikációban. Az eddigi teszteken 160 - 170 Mbits-os adatátviteli sebességet is elértek már a szakemberek.

Az új 4G/LTE technológia - tehát nem az továbbfejlesztett verzió, amit az EU most támogatni készül - jelenleg Finnországban, Németországban, Norvégiában, Spanyolországban, Svédországban és Nagy-Britanniában érhető el.

Segítségével a felhasználók akadozásmentesen nézhetnek majd internetes televízióadásokat, használhatnak mobil videoblog-szolgáltatásokat, valós időben játszhatnak a világhálón vagy éppen dolgozhatnak, mindezt bárhol a világon.

2004-2007 között az EU 25 millió eurót fordított az LTE technológia kifejlesztésére, a mostani 18 milliót pedig ennek továbbfejlesztésére szánja. Jövő hónapban meg is kezdik a tárgyalásokat a különféle fejlesztő cégekkel, és 4G-vel foglalkozó kutatókkal, és a projekt várhatóan jövő januárban indul el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A világ vezető mobilszolgáltatói - az Orange, a T-Mobile, az Ericsson, illetve a Nokia - már kijelentették, hogy elkötelezettek a LTE standard használatát illetően, piacelemzők szerint 2013-ig közel 6 milliárd eurót fordítanak majd ezek a szolgáltatók a szükséges berendezésekre.

Címkék:
mobilkommunikáció,