Fizet a biztosító, ha nem süt a nap

Pénzcentrum2009. július 14. 16:02

Visszakaphatják befizetett nyaralásuk árát azok az utazók, akik pihenése alatt nem süt eleget a nap - legalábbis két francia utazási iroda ajánlata szerint.

A Pierre et Vacances, valamint a FranceLoc utasai visszakérhetik az utazásuk árának egy részét, ha az egy hetes úton legalább négy napot esik az eső. Az Aon France biztosító ugyanis megállapodást kötött a két utazási irodával, hogy azok ügyfelei köthetnek biztosítást az időjárásra is, ha esetleg attól félnének, hogy nem minden alakul a tervek szerint.

A biztosító egyébként nem bízza az utasok bevallásaira a döntést az időjárás alakulását illetően: műholdképek alapján számolják majd ki, mennyi visszatérítés jár az ügyfeleknek.

A rendszert már tavaly tesztelték: akkor a biztosítást kötő turisták 10 százaléka jutott kompenzációhoz. Az akár 400 eurós, "balul" sikerült utak után az ügyfeleknek nem kell a biztosítóhoz rohanniuk: e-mailben, vagy telefonon kapnak értesítést arról, jár-e nekik visszatérítés, s azt néhány nappal a hazaérkezésük után meg is kapják csekken.

Címkék: