Megrázó képek: a pazarlás nem ismer határokat

Pénzcentrum2009. július 6. 13:02

A legfrissebb számítások szerint az USA és Európa lakossága elképesztő nagyságú élelmiszerhulladékot halmoz fel: a megtermelt, ám el nem fogyasztott élelmiszer hétszerese annak, amennyire a világ éhezőinek szüksége lenne.


Sokkoló képeket közöl a The Sun című brit bulvárlap mai száma. A fotókon hatalmas mennyiségű, megtermelt, ám fel nem használt zöldségek, gyümölcsök látszanak.

 


Egyedül Nagy-Britanniában annyi élelmiszert dobnak ki, ami 113 millió éhező számára jelentene elegendő élelmiszerforrást. A gyakorlatban tehát minden egyes brit állampolgár megmaradt élelmiszereiből 2 éhező juthatna elegendő élelemhez.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A megtermelt burgonya egyharmada nem fogy el, a kifogott halak 40-60 százaléka szintén soha nem kerül elfogyasztásra (például mert nem megfelelő a méretük). Csak a szigetországbeli háztartásokban évente összesen 484 millió joghurtot dobnak ki, bontatlanul. Közel 170 millió kilogramm banán kerül a szemetesbe, anélkül, hogy bárki is megkóstolta volna.

Címkék: