298 forint a párizsi: az Aldi így ünnepel

Pénzcentrum2009. május 19. 05:38

Egy éve van jelen a magyar piacon az Aldi: az egyik legkeményebb diszkont üzletlánc óriási akciókkal ünnepel. Az 500 grammos baromfi párizsi például csak 149 forintba kerül.

Országszerte óriásplakátok tucatjai hirdetik: "1 éves az Aldi, és már 50 üzletben várja Önt!"

Az biztos, hogy a német diszkontlánc nem sokat teketóriázott: gyakorlatilag hetente adták át az újabbnál újabb üzleteket, Piliscsabától Bajáig, Szombathelytől Kisvárdáig. Az Aldi csoport világszerte közel 8000 (!) üzletet üzemeltet, az üzletlánc bevétele a Deloitte könyvvizsgáló cég adatai szerint 2008-ban 58 milliárd dollár, azaz több mint 13 ezer milliárd forint volt.

Az üzletlánc sikere olcsóságának köszönhető: a lánc szinte kizárólag saját márkás termékeket forgalmaz, éppen ezért nincs szüksége arra, hogy saját márkáit reklámozza - így nem fizettetik meg a fogyasztóval a marketingköltségeket.

Az Aldi rejtélyes sikereiről szól korábbi cikkünk: Titokzatos Aldi milliárdok: emberrablás és testvérharc az üzletlánc múltjában

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Az Aldi Magyarország egyéves születésnapját jelentős akciókkal ünnepli. A fentebb már említett 298 forintos párizsi mellett más élelmiszerek is akciósan kaphatóak. Kiemelendő a listából a 2 literes szőlő ízű szénsavas üdítőital, amely 69 forintos árával simán hozza a nagyobb üzletláncok hasonló, saját márkás termékeit. Szintén meglehetősen kedvező az ára a 450 grammos Milfina tejfölnek (119 forint), illetve a literes, 2,8 százalékos Milfina tejnek (139 forint), csak úgy, mint az 50 filteres Westcliff teának, amely dobozonként 229 forintba kerül.

Korábbi áránál 200 forinttal olcsóbb az extra szűz Castello olívaolaj (799 forint/750 ml), négyszázzal kerül kevesebbe a Cromwell's Royal Scotch whisky (1499 forint/700 ml). Érdemes lehet 100 százalékos Sweet Valley Multivitamin gyümölcslevet is vásárolni (229 forint/liter), ínyenceknek pedig ajánljuk a Well&Active Víz plussz (!) nevű terméket, háromféle ízben, 149 forintos áron.

Címkék: