Halálos veszedelem, az USA fertőzheti meg az egész világot

Pénzcentrum2009. május 14. 14:02

A Hong Kong-i kormányzat felszólította az Egyesült Államokat, hogy vizsgálja át jobban az országból kilépőket, hogy azok ne hordozhassák szanaszét a világban a sertésinfluenzát.

A távol-keleti országban akkor robbant ki a kormányzati elégedetlenség, amikor egy Hong Kong-i lakosról San Franciscóból hazatérve kiderült, hogy hordozza a sertésinfluenza vírusát. Ő eddig az ország második ilyen betege.

A 24 éves beteg már az Egyesült Államokban a láz és megfázás tüneteit mutatta, ennek ellenére könnyedén elrepülhetett Las Vegasból San Franciscoba, majd onnan tovább Hong Kongba. A reptéren megvizsgálva derült ki, hogy elkapta a sertésinfluenzát - szerencsére azonban a betegség egyetlen komolyabb tünetét sem produkálta azóta.

Dr. Thomas Csang, az Egészségvédelmi Központ vezetője az eset hallatán felszólította az Egyesült Államokban tanuló diákokat, hogy a nyári szünetre térjenek haza, ha lehet, ne utazgassanak és azonnal forduljanak orvoshoz, ha az influenza tüneteit érzik magukon. Ázsiában így is komoly félelemmel tekintenek a nyár elé a szakemberek, amikor is diákok tízezrei fognak hazatérni az USA-ból. A Hong Kong-i népegészségügyi miniszter, Dr. York Csau ezért felszólította az amerikai hatóságokat, hogy sokkal alaposabban vizsgálják ki az országot elhagyó turistákat, hogy azok ne fertőzhessék meg az egész világot.

Címkék:
sertésinfluenza,