82 milliót költ a kormány a melegbárok vizsgálatára

Pénzcentrum2009. május 11. 12:02

400 ezer dollárt, azaz 81,6 millió forintot költ az amerikai kormány arra, hogy kutatói argentin szórakozóhelyeket tanulmányozzanak. Azt szeretnék megtudni, hogy a melegek miért vállalnak kockázatosabb szexuális kapcsolatokat, ha sok alkoholt fogyasztanak.

Az Állami Egészségügyi Intézet által megbízott kutatók azt a feladatot kapták, hogy Argentína -elsősorban homoszexuálisok által kedvelt- szórakozóhelyein végezzenek gyakorlati felméréseket. Hat Buenos Airesi bárban kutatják annak az okát, hogy miért vállalnak kockázatosabb szexuális kapcsolatokat a melegek, ha sok alkoholt fogyasztanak.

A New Yorki pszichiáterek elsősorban HIV- prevenciós célokból végzik a kutatásokat. A szakemberek 730 éjszakát töltenek a különböző klubokban azért, hogy a hiteles adatokhoz szükséges felméréseket el tudják végezni. Várakozásaik szerint a két éves kutatássorozat végén olyan adatok állnak majd rendelkezésükre, amelyekkel a HIV- megelőzési programokat hatékonyabbá tudják tenni - nem elsősorban Argentínában, hanem az Egyesült Államok nagyvárosaiban.

A szakemberek elsősorban a szórakozóhely és a vendégek karakterét próbálják leírni, és azt is vizsgálják, hogy az elfogyasztott alkohol fajtája és mennyisége hogyan befolyásolja a szexuális kalandokat.

A projekt direkt költségei 275 ezer dollárt emésztenek föl, míg a járulékos költségek 125 ezer dollárra rúgnak. A felmérés teljes költségvetése így meghaladja a 400 ezer dollárt, azaz a 81,6 millió forintot.

Címkék:
homoszexuális,