Tűz a 3-as metrón: elindult a forgalom

Pénzcentrum2009. április 17. 08:45

Tűz ütött ki egy szerelvényen a metró 3-as vonalán pénteken kora reggel. A Dózsa György úti megállóban a kocsikat összekötő kábelek gyulladtak ki -írja az Index. 

 

A legfrisseb hírek szerint a metrók már járnak, a tűz oka egyelőre ismeretlen.

 

A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a baleset reggel fél hét után néhány perccel történt. A műszaki hiba egy Kőbánya-Kispest felé tartó szerelvényt sújtott. Az utasokat kimenekítették, senki nem sérült meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egy másik szerelvényt is ki kellett állítani a forgalomból: Az egyik kocsi a Deák téren füstölni kezdett, de tűz itt nem volt, eloltani sem kellett. Mivel az előző esemény miatt a szakasz le volt zárva, a metrót áttolták az Arany János utcai megállóba. A tűz illetve a füstölés okát még nem
találták meg, a két szerelvényekt a 3-as metró Kőér utcai telephelyére vitték, ott vizsgálják őket. A BKV szerint az egymás utáni két eset miatt felmerülhet a szándékosság is.

A baleset hatalmas fennakadásokat okozott, tömegek vártak a pótlóbuszokra. A metrószerelvények a járható szakaszon lépésben haladtak, ami tovább fokozta a torlódást.

Címkék: