Csőcselék a Tesco mellett: a szesztilalom lehet a megoldás!

Pénzcentrum2009. április 2. 05:38

"Miután a Tesco bezár a környékünket az utcán portyázó ittas személyek, hangoskodás, káromkodás, szemetelés és rendetlenség jellemzi. Betelt nálunk a pohár és nincs más választásunk, mint az önkormányzathoz fordulni!" - panaszkodott az egyik észak-angol kisváros lakója.

A Tesco a közelmúltban egy kérelmet nyújtott be az önkormányzat felé, melyben a szeszesitalok árusítási idejének meghosszabbítását szeretnék elérni. Az önkormányzat a jövő héten hoz döntést arról, hogy a jelenlegi reggel 8-tól este 9-ig tartó időszakot kiterjesztheti-e az áruház a reggel 6-tól este 11-ig terjedő időszakra. A környékbeli lakók már most jelezték, hogy a kérelem jóváhagyása esetén azonnal fellebbezést fognak benyújtani.

"A környéken a jelenlegi állapotok is elkeserítőek, a zaj elviselhetetlen, az utcákon egyre rosszabb a közbiztonság, mi lesz itt, ha este 11-ig ihat majd a csőcselék? Az idősebb lakóknak már nem bírja az idegrendszere az állandó feszültséget." - mondta a környékbeli lakók képviselője.

A Tesco jelezte, hogy együttműködést kezdeményez a rendőrséggel és más helyi rendészeti szervekkel. Amint probléma merül fel, vagy panasz érkezik az áruház felöl érkező személyekre, azonnal bejelentést tesznek a rendőrségre, akik sürgősen kiküldenek egy járőrkocsit a helyszínre. A Tesco szóvivője szerint számukra is fontos a környékbeli lakók nyugalma.

A szigetországban rövid időn belül három esetben is büntetést róttak ki az áruházláncra, mivel kiskorú vásárlóknak adtak el szeszesitalokat. A Tesco az ilyen esetek elkerülése érdekében új rendszert dolgozott ki, melynek köszönhetően nagyobb hatékonysággal tudják majd kiszűrni az alkoholos italokat vásárló kiskorúakat.

Címkék:
szemetelés,