Lecsap az állami szigor: rengeteg balatoni büfé húzhatja le a rolót, ha ezt bevezetik

Pénzcentrum2023. május 17. 20:12

Büfék, kocsmák és lángossütők zárhatnak be az új, kötelező adatszolgálatás miatt. A Vendéglátók Ipartestülete szerint a kisvállalkozások többsége viszont továbbra sem áll készen az átállásra.

Büfék, kocsmák és lángossütők zárhatnak be az új, kötelező adatszolgálatás miatt, júliustól minden rendelt tételt és kifizetett összeget azonnal jelenteniük kell az állami központnak. A vendéglátósok eddig kétszer kaptak halasztást, eredetileg tavaly nyáron kellett volna csatlakozniuk a rendszerhez - hangzott el az RTL Híradóban.

A kisvállalkozások többsége viszont továbbra sem áll készen az átállásra a Vendéglátók Ipartestülete szerint.

Panaszáradat, amit mi is kapunk naponta, hogy hát bizony panaszkodnak hamburgeresek, lángossütők, büfések, hogy ők abba fogják hagyni, mert nem tudják, hogy mi vár rájuk. És ők túlélték a pandémiát, túlélték az ár, alapanyag és a nyersanyag árrobbanásokat, de ezt már lehet, hogy feladják

– mondta a riportban Kovács László, a Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Egy diósdi halsütő az online pénztárgép mellé telepíti majd az új számítógépet, de szerinte kivitelezhetetlen, hogy állandóan a klaviatúrát nyomogassa. „Olajos, zsíros kézről beszélek” – mondta felháborodva. Kifejtette, sokat ront az üzleten az új rendszer bevezetése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hogyan tudok majd 15 másodperces pontossággal rókapirosra sütni egy hasábburgonyát, úgy, hogy közben adminisztrálnom kell. Itt 20 másodperc, és elégett, megégett nem olyan színű, nem úgy néz ki. Magyarul a finomhangolt precíz, profi munkát fogja blokkolni

– jelentette ki Zsuffa Péter, a Legendás Diósdi Halsütő tulajdonosa, aki úgy számol, nagyot nőhet a várakozás idő, és emiatt felére eshet a forgalma.

Címkék:
vállalkozás, vendéglátás, állam, büfé, adatszolgáltatás, strandbüfé, vendéglátóipar, vendéglátósok, vendéglátóhelyek,