65 év után végleg bezár a magyar vidék legendás étterme: lehetetlen szakcsot találni

Pénzcentrum2022. június 29. 16:26

65 év után lehúzza a rolót Szeged legrégebbi étterme, a Gulyáscsárda. Az üzemeltető a szakácshiánnyal indokolta a lépést, 450 ezres fizetéssel sem tudta megtartani a munkaerőt.

Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyáscsárdát: szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány – mondta a szegedinap.hu-nak Holló János csárdagazda, aki 22 évig bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől. Mint kifejtette, náluk 15 napot dolgozott egy szakács és 15-öt pihent.

Nettó 450 ezer forintot tudtam fizetni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtartsam a munkaerőt

– nyilatkozta a bezárás után 9 nappal. A Gulyáscsárda volt Szeged legrégebb óta folyamatosan működő étterme, 65 éven keresztül minden nap kinyitott, kivéve persze akkor, amikor járványügyi korlátozások voltak.

Címkék:
vállalkozás, étterem, vendéglátás, munkaerő, szeged, munkaerőpiac, munkaerőhiány, szakács, bezárás,