Nem kell elbocsátástól tartani: a legtöbb cég bővítést tervez

Pénzcentrum2017. szeptember 13. 16:02

A magyar munkaadóknak mindössze 5 százaléka tervez elbocsátást idén és 21 százalékuk növekedésre számít, derül ki a ManpowerGroup felmérésből, amelyet 750 munkaadó megkérdezésével készítettek.


Nem nagyon kell a kirúgástól tartania a munkavállalóknak, a cégek többsége elbocsátások helyett inkább növekedést tervez - derül ki a ManpowerGroup felmérésből, amelyet 750 munkaadó megkérdezésével készítettek.

A felvételi szándék csak 2 százalékponttal gyengébb az előző negyedévhez képest, de 6 százalékponttal nőtt a 2016-os harmadik negyedéves eredményekhez viszonyítva. A nyugat- és északkeleti régiókban jelentett erős felvételi szándékot a meglévők mellett, az újonnan nyitott gyárak, például autóalkatrészek, elektronika vagy építőanyagokat gyártó cégek határozzák meg.

A legerősebb felvételi szándékot a gyártás szektor munkáltatói jelentették +31 százalékos munkaerő-piaci mutató értékkel. Az építőipari szektor munkáltatói jelentős, 27 százalékos gyarapodást jósolnak, és a pénzügyi és üzleti szolgáltatások munkaadói is egészséges felvételi szándékot jelentettek +22 százalékos kilátásokkal. A folyamatosan növekvő felvételi szándék a Szállítmányozás-raktározás és kommunikáció szektorokban is kimutatható, +20 százalékos mutatóval, valamint a nagykereskedelmi és kiskereskedelmi szektorban, ahol +17 százalékos felvételi szándékot jelentettek. Mindeközben másik két ágazatban, a villamosenergia-, gáz- és vízellátás, illetve a lakossági szolgáltatások szektorokban egy mérsékeltebb, +9 százalékos kilátással tekintenek a munkáltatók a következő három hónapra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az október-decemberi időszakban mind a nyolc régióban munkaerő-növekedést terveznek. Ha a cégméretet nézzük, az előző negyedévhez képest a kisvállalkozók es a középvállalatok 2 es 6 százalékpontos növekedést mutatnak, míg a mikrovállalkozások 6, a nagyvállaltok munkáltatói pedig 1 százalékpontos csökkenést jelentettek.

Címkék:
vállalkozás, elbocsátás, munkaerő, manpower,