Kiderült, miből él Berki Krisztián

Pénzcentrum2014. március 16. 13:04

Berki Krisztián cége ellen végrehajtási eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tudta meg a Blikk. A BK Management Group, Berki cége ugyanis szerepel a NAV végrehajtással érintett céglistáján.

A volt Fradi vezér nem csak emiatt van bajban, a váci futballklub elnökével, John Peter Marshall-lal való vitája miatt (az ügyészség csalás bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz az ügyben) is. De nem ez az első eset, hogy a BK Management Group neve botrányba keveredik: pár évvel ezelőtt valaki feljelentette Berkit azzal a váddal, hogy sikkasztott. Cége üzemeltette az FTC Labdarúgó Zrt.-t, és állítólag nem tudott elszámolni huszonöt millió forinttal. Berki mindent tagadott.

Nagy változásra készülhetnek a magyar vásárlók - KATTINTS!

Ezúttal a NAV hátralékkezelési osztálya végrehajtást rendelt el a BK Management Group ellen. A cégbíróság kényszertörlési eljárást indított a társaság ellen, mert a cég nem található meg székhelyén, telephelyén és fióktelepén, a társaság képviseletére jogosult személyek és lakóhelyük pedig ismeretlen.

Magyarország egyébként élen jár a cégmegszűnésekben. A környező országokhoz viszonyítva itthon a cégek 6,5 százaléka szűnik meg egy év alatt, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Hazánknál csak Szlovákiában és Szlovéniában kerül sor több vállalkozás törlésére. Az elmúlt egy évben jelentősen nőtt a törölt cégek száma Magyarországon, tavaly a számuk meghaladta a 36 ezret.

Mikor, hogyan és mennyi pénzt kapok vissza a bankomtól? - KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megszűntnek tekintjük azokat a vállalkozásokat, amik önszántukból vagy akár külső kényszerrel (pl.: felszámolás, kényszertörlés) zártak be. 2013-ban átlagosan 3000 vállalkozás szűnt meg havonta, ami naponta 100 cég törlését jelenti. Idén februárban már ezt a számot is túlszárnyalta a magyar cégvilág, ugyanis 2014 második hónapjában több mint 3600 cég megszűnését regisztrálták.

Iparági szinten azt láthatjuk, hogy azokban az iparágakban törlik a legtöbb céget, ahol a felszámolási eljárások száma is kiemelkedően magas. Az építőipar rendelkezik a legmagasabb törlési indexszel, itt egy éven belül minden tízedik vállalkozás megszűnik. A textiliparban, a vendéglátásban és a nagykereskedelemben nyolc százalék körüli cégtörlési aránnyal szintén nagymértékben szűnnek meg a vállalkozások. A legkisebb cégtörlési aránnyal a szociális ellátásban, a vegyiparban és a gépjavításban tevékenykedő cégek büszkélkedhetnek.

Címkék:
NAV, kkv, celeb, csőd, végrehajtó,