Kiscsákó a nagy vesztes: se bolt, se kocsma

Pénzcentrum2013. október 24. 10:43

Az elmúlt héten bezárt a békési Kiscsákó egyetlen boltja. Az üzemeltető nem tudta vállalni a bolt és az italbolt két új online pénztárgépének a beszerzését.

Bolt nélkül marad az Orosházához tartozó Kiscsákó. Az üzemeltető vállalkozó ugyanis nem tudta vállalni a bolt és az italbolt két új online pénztárgépének a beszerzését, ezért visszaadta a működési engedélyt - írja a Beol.hu. A kiscsákóiak így nehéz helyzetbe kerültek: az alapvető élelmiszerek beszerzését vagy kondorosi, vagy nagyszénási utazással képesek csak megoldani, már aki lehetőségei és egészsége miatt képes

A várostól mintegy húsz kilométerre található településrészen körülbelül százan, többségükben idős emberek élnek. Amíg a bolt üzemeltetésére nem lesz újabb jelentkező, az ellátást valahogy meg kell oldani. Várhatóan a tanyagondnoki szolgálat nem heti egyszer, hanem kétszer megy majd Kiscsákóra.



Nagyobb térképre váltás

A pénztárgép-cserére kötelezettek októbertől csak akkor üzemeltethetnek elektronikus naplóval nem rendelkező hagyományos pénztárgépet, ha van online kapcsolatra képes pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződésük, vagy a forgalmazó által visszaigazolt megrendelésük.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

120 ezer forintnál azonban gyakorlatilag nincs olcsóbb gép a piacon. A kisvállalkozások többsége viszont 100 ezer forintnál többet nem tud pénztárgépre fordítani, még akkor sem, ha jogosult a gépenkénti 50 ezer forint támogatásra.

Címkék:
kkv, pénztárgép, adózás. kkv,