Ennyi, vége: újabb üzletlánc vonult ki Magyarországról

Orosz Márton2013. január 7. 11:04

Szó szerint teljesen üres a Debenhams ruházati lánc egyetlen magyarországi boltja. Mint azt novemberben a Pénzcentrum.hu megjósolta, a Debenhams kivonult a magyar piacról.

Gyakorlatilag kivonult Magyarországról a Debenhams ruházati üzletlánc. A Pénzcentrum.hu információi szerint a brit lánc felszámolta egyetlen magyar boltját, ami a budapesti Westend City Centerben működött.

Mint az alábbi - egy olvasónktól kapott- fotókon is látszik, a nagy alapterületű üzlet üresen tátong, ahol korábban a kassza működött, most csak a biztonsági őrök beszélgetnek.


A láncnak 170 üzlete van Nagy-Britanniában és további 60 nemzetközi franchise partnere. A magyar boltot egy román franchise partner, a Debro Holding üzemeltette. A Debenhams évekkel ezelőtt már nyitott egy boltot a budafoki Camponában, az áruház azonban változó sikerrel működött, ezért már egyszer kivonultak a magyar piacról. Az üzlet kínálatában női- és férfiruházat, a sportostól az alkalmiig, táskák, cipők és egyéb kiegészítők valamint hálóruhák is szerepeltek, de gyermekruházatot és lakberendezési termékeket is forgalmaztak.


Beszédes, hogy az üzletlánc megszüntette magyar Facebook-oldalát, sőt, a Westend honlapján a boltok listájáról is lekerült. Azt egyelőre nem tudni, milyen üzlet lesz a helyén a bevásárlóközpontban, ahol néhány éve komoly átépítést végeztek, részben azért, hogy a Debenhams megnyithassa nagy alapterületű üzletét.

Újabb nemzetközi cégek távozhatnak

Mégis marad a Bricostore Magyarországon: egy bolt tovább él - KATTINTS!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nemzetközi és a magyar helyzet 2013-ban sem ad okot optimizmusra: Magyarországon a lakosság érzékelhetően visszafogta a fogyasztását, jól láthatóan kevesebbet költünk, és a követekező egy-két évben sem várható a fogyasztás érdemi felfutása. A vállalatok pedig emiatt, és a kormány gazdaságpolitikai lépései - például az ágazati különadók- miatt sok esetben arra kényszerülnek, hogy óvatosabban tervezzenek, például újraértékeljék a piaci helyzetet, visszafogják a beruházásokat - mondta el lapunknak Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője. A szakértő úgy látja, a vállalatokat sújtó lépések egy része középtávon biztosan átgyűrűzik a háztartásokhoz, ez pedig azt jelenti, hogy nem csak a cégek növekvő terhei, hanem a fogyasztás oldaláról a kereslet szűkülése is nehezíti a vállalkozások életét.


Elemzői vélemények szerint nem elképzelhetetlen, hogy az idei évben is lesz olyan nemzetközi cégcsoport, amely búcsút int Magyarországnak (részben a magyar gazdasági helyzet, részben az anyavállalatok döntése miatt), ez pedig azt is jelenti, hogy újabb elbocsátások jöhetnek.

Címkék:
bricostore,