Csőd és ciki! Bebukta vállalkozásait a magyar celeb

Pénzcentrum2010. október 19. 04:42

Gyakorlatilag megbuktak Erdélyi Mónika vállalkozásai. Szépségszalonjától megszabadult, menyasszonyiruha-szalonját élelmiszerbolttá alakította, a hűtőpult mögül árulja a kreációkat.

2010 nem Mónika éve volt. Az egykori sztárműsorvezetőt sorra érik a kudarcok: kihúzták a lába alól a sok éven át sikeresen futó Mónika-show-t, aztán megkapta a Reggelit, ám a napokban végleg elbúcsúzott tőle az RTL Klub.

Mónika mindig büszke volt arra, hogy üzletasszonyként is megállja a helyét. A Bors utánajárt, hogyan állnak a műsorvezető vállalkozásai, így derült ki, hogy szépségszalonja helyén már más üzlete üzemel, a Lélegzetelállító Elegancia nevű esküvői ruhaszalonjának egyik részéből pedig élelmiszerbolt lett. Azt viszont nem tudni, hogy a lakásdekorációs áruházával mi a helyzet.

Mónika a fitnesztermét is bezárta, tervezett étterme pedig hamvába holt ötlet volt. A lap úgy tudja, néhány hónapig megélhet az RTL Klubtól kapott "bánatpénzből".

Mint arról korábban beszámoltunk, a műsorvezető visszamehetne banki hitelügyintézőnek is:  A magyar celeb és a devizahitelek: újrakezdi?


Két év alatt 30 ezer cégfelszámolás

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A felszámolási eljárások alakulásáról szóló adatok arról tanúskodnak, hogy a 2008 közepén kezdődött gazdasági válság a cégek működésében még mindig erősen érezteti romboló hatását. Az elmúlt két esztendőben összesen 29 281 vállalkozás jutott a felszámolás sorsára, azaz a több mint 600 ezer létező cég 4,85 százaléka.

 


Az elemzők ezt a jelenséget elsősorban azzal magyarázzák, hogy romlottak a hitelezők anyagi lehetőségei, miközben az idén, a múlt év azonos időszakához képest, mintegy 26 százalékkal nőtt a vállalkozások fizetésképtelenségi mutatója. A cégek, amelyek a válság kibontakozása előtt részben hitelből fedezték a növekedéshez szükséges forrásokat, zömmel felélték tartalékaikat, és a hitelek törlesztése egyre nehezebbé vált. Sok esetben az előző évekről erre az évre húzódtak át a kifizetetlen követelések, így a hitelezők jóval előbb kérik a felszámolási eljárás megindítását, mint korábban. Egyes adósok végelszámolással próbálják kijátszani a hitelezőket, akik azonban ezt a trükköt már kiismerték, szigorúbb határidőket szabnak, s ha ez nem teljesül, elindítják a felszámolást. Jól jellemzi ezt, hogy az idén eddig a végelszámolások 54 százaléka fordult felszámolásba, holott a korábbi években ez az arány átlagosan harminc százalék volt.

 

Címkék: