Csődvédelem alatt a "zavarhatom A1-két kérdéssel" ingatlanforgalmazó

Pénzcentrum2010. január 28. 09:32

Csődeljárást kezdeményezett az A1 Ingatlan Kft. érdekeltségébe tartozó A1 Expressz Ingatlanforgalmazó Kft. A Fővárosi Bíróság csődeljárásról szóló végzése január 5-én jelent meg, így ettől számított 90 napig fizetési haladék illeti meg a céget a vele szembeni követelések vonatkozásában - írja a Napi.

A hitelezőknek 30 napjuk van arra, hogy bejelentsék követeléseiket a társaságnak és a vagyonfelügyelő BIS Csődgondnok és Tanácsadó Zrt.-nek. A türelmi idő alatt az A1 Expressznek lehetősége van egyezséget kezdeményezni hitelezőivel és újraszerveznie működését.


Csűri Róbert country manager

Az - egyébként meghosszabbítható - csődvédelem semmilyen formában nem érinti a mintegy 40 tagvállalattal rendelkező A1-csoport más tagjait és tevékenységét, sem az anyacéget - mondta Csűri Róbert country manager. Az eljárás kezdeményezése szerinte kizárólag egy - a csoport egészétől független - jogvita miatt vált szükségessé, az A1 Expressz által végzett feladatok mindegyike a csoport más tagjaihoz került át.

Az APEH még 2009. november 23-án végrehajtást rendelt el az A1 Expresszel szemben, ami a manager szerint néhány százezer forintos hátralék miatt következhetett be. Csűri állítása szerint ezt az összeget azóta már befizette a társaság, emellett néhány millió forintos egyéb tartozása lehet a cégnek.

Az A1 Expressz fő tevékenysége saját tulajdonú ingatlanok adásvétele. Az 500 ezer forint jegyzett tőkével alapított társaság többségi tulajdonosa a svájci A1 Immobilien AG, a magyarországi A1-csoport anyacége. 2008-ban a kft. saját tőkéje 267 ezer forint volt, tevékenységét azonban csak 2009-ben kezdte meg, tavaly nyáron 4 millió forintra emelték jegyzett tőkéjét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A céget 2008 decemberében azzal a céllal hozta létre az A1-csoport, hogy az eladási kényszerben lévő lakástulajdonosoknak 60 napon belül segíteni tudjanak, valamint a bankok és pénzintézetek által visszavett ingatlanokat hatékonyan eladják és arra hitelt intézzenek.

Címkék: