Wellnessre (is) futotta az uniós százmilliókból + fotók

Pénzcentrum2009. december 23. 11:02

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával 3 helyszínen, összesen 900 millió forint értékben újultak meg a Hunguest Hotels szállodái az Észak-magyarországi régióban.

A galyatetői Hunguest Grandhotel Galya és az egri Hunguest Hotel Flóra után ünnepélyesen átadták a felújított lillafüredi Hunguest Hotel Palotát is. Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az átadáson elmondta: az Észak-magyarországi régióban a kereskedelmi szálláshely-fejlesztésre kiírt pályázaton 20 nyertest hirdettek összesen 6 milliárd forint támogatással, hat közülük már meg is valósult. Hozzátette: hazánk büszke lehet eredményeire, hiszen 2004 óta a magyar fejlesztéspolitika mérlege: közel 36 ezer nyertes pályázó, több mint 1 400 milliárd forintnyi megvalósult fejlesztés és még 2 600 milliárd forint megítélt támogatás, átlag fölötti forráslehívási arány, valamint rengeteg felhalmozott tapasztalat.

 


A közel 200 millió forintos uniós támogatással, több mint 500 millió forint értékben megújult, korábban három csillagos Hunguest Hotel Palota besorolása egy kategóriával feljebb, a négycsillagos osztályba került. Felújították a szálloda közösségi tereit, kibővítették wellness szolgáltatásait és megújult a szálloda összes szobája is. A fejlesztés eredményeként nemcsak a hotel kapacitásának növekedése várható, hanem a település is vonzóbbá válhat a befektetők számára és a régió hazai és nemzetközi ismertsége is bővülhet.

A lillafüredi beruházás egyike annak az összesen 358 projektnek, amelyek a 2007-ben meghirdetett turisztikai vonzóerő-fejlesztést segítő pályázatok és kiemelt projektek, valamint a szálláshelyek bővülését ösztönző pályázatok keretében országszerte több mint 161,8 milliárd forintos támogatásban részesültek. Az ennek eredményeként megvalósuló beruházások nagysága meghaladja a 276 milliárd forintot. A beruházások háromnegyede a hátrányos helyzetben lévő régiókat érinti, ezekben a térségekben a turizmus fejlesztése ugródeszkát jelenthet a komplex fejlődés beindulásához.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 


Miskolcon eddig közel 672 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira, a projektek összesen közel 106 milliárd forint támogatásban részesültek.

Címkék: