Félmilliárdos bukta lehet a kínai túró rudi

Pénzcentrum2009. december 11. 14:32

Korántsem sikertörténet, és akár félmilliárdos állami veszteséggel zárulhat a túró rudira hajazó kínai termék, a Túró Kiitty eddigi históriája. A több mint féléve tartó próbaüzem ellenére a sorozatgyártás még nem kezdődött el, ráadásul a magyar technológiát magyar állami hitelből megvásárló kínai cég nem kezdte el a kölcsön törlesztését, és időközben vitába keveredett a hetek óta elérhetetlen magyar partnerével -írja az Index.

"Vérre menő vita van a felek között, amíg az le nem zárul, nem is fogjátok elérni őket" - írta egy Index-olvasó azután, hogy laptársunk hétfői cikkében megemlítette: a Duoluo Kaidi (Túró Kiittyy) márkanéven kínai piacra szánt túró rudik magyarországi ötletgazdáival, az EU-Milk Technologies Kft. vezetőivel nem tudtak beszélni.

Korábbi cikkünk a témában:
Végre! Kínában is vehetünk Túró Rudit!


Egy másik olvasónk azt írta, hogy a magyar céget már kiebrudalták Kínából, miután a Pekingtől kétszáz kilométerre fekvővő Fengingben lévő túrórudigyár felépítése után a majdani nyereségen üzleti vitába keveredett helyi partnerével, a Dzsong Hszing Ltd.-vel (olvasónk tudni vélte, hogy a kínaiak elérték a gyár államosítását). Az EU-Milk korábbi tájékoztatása szerint ezzel a céggel közösen, az Eximbank kétmillió eurós (270 forintos euróárfolyamon számolva 540 millió forintos) hitelének segítségével valósították meg a beruházást, és az idén tavasszal megkezdte a próbaüzemet.

A cikk folytatódik, kattints!

Címkék:
eximbank,