Borturizmus: szőlőszemmel osztályozhatják a szolgáltatókat

Pénzcentrum2009. szeptember 25. 08:17

Egyre divatosabb Magyarországon a borturizmus: több és igényesebb a vendég, megjelentek a minőségi szolgáltatók -írja a Világgazdaság.

Abban mindenki egyetért, hogy a borturizmus már rég nem csak a kóstoltatásból és pincelátogatásból áll, csak a komplex szolgáltatást, megfelelő választékot és színvonalat nyújtó piaci szereplők lehetnek sikeresek.

Ma minimum 700-800 szolgáltató foglalkozhat borturizmussal, ez a szegmens a belföldi turizmus 1-2 százalékát teheti ki - nyilatkozta a Világgazdaságnak Erdősi Mária, a Magyar Borutak Országos Szövetségének főtitkára.

Szakemberek és piaci szereplők azonban úgy vélik, a további fejlődéshez nagy szükség lenne a közös fellépésre és egy egységes kategóriarendszer bevezetésére is. Ennek a lényege, hogy a vendég tisztában lehessen azzal, milyen számú és minőségű szolgáltatást várhat el. "Ez a jelzés lehet szőlőszem, fürt, vagy borospohár, a lényeg az, hogy egyértelmű legyen: az adott darab eléréséhez milyen követelményeknek kell megfelelniük a szolgáltatóknak" -mondta a főtitkár. 

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legújabb trend a borturizmuson belül, hogy wellness-, illetve vinoterápiás szolgáltatásokkal egészítik ki a hagyományos szolgáltatáspalettát; a tavalyi évben két pincészet is hasonló profilú, négycsillagos hotelt nyitott meg.

Címkék: