Siess az IKEA-ba! Egy hónapig még ellenállnak az áfaemelésnek

Orosz Márton2009. június 30. 17:32

Mint az közismert, az áfaemelés miatt holnaptól drágul az élet Magyarországon. Kíváncsiak voltunk, hogy az áraihoz keményen ragaszkodó IKEA-nál jelent-e ez áremelést.

Gerőcs Vendel, az IKEA regionális PR menedzsere a Pénzcentrumnak elmondta: az aktuális katalógusban szereplő árakat még egy hónapig, augusztus elsejéig garantálják.
Emellett vannak termékek, amelynek ára év közben is változhat, változott, az áfa emelése azonban automatikusan nem érinti a termékeket.

Mivel az IKEA- áruházak árukészlete közel 9500 cikket tartalmaz, a katalógusban -terjedelmi korlátok miatt- ezek töredékét mutatják csak be. Azonban holnaptól nem drágulnak automatikusan a termékek az adóváltozás miatt.

Az azonban várható, hogy a következő, augusztustól egy éven át érvényes katalógusban szereplő árakba már beépítik az áfaemelést is. Az is egyértelmű, hogy az elmúlt 3 évben véghezvitt közel 20 százalékos árcsökkentést biztosan nem tudja majd folytatni a magyar IKEA.

A 2010-es katalógus készítése során már kalkulálnak tehát a forgalmi adó emelésével, bár a jövő évi árakat nem elsősorban ez, hanem a beszerzési árak világszintű növekedése, és a forint árfolyama befolyásolja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A dráguló termékek mellett azonban lesznek olyanok is, melyek árát stratégiai okokból nem változtatják meg, még úgy sem, hogy "az árak szinten tartása extra invesztíciót igényel".

Az alacsony ár azonban továbbra is az IKEA üzletfilozófiájának része, ezért a piaci viszonyok között továbbra is arra törekszenek, hogy a legjobb minőséget a legalacsonyabb áron nyújtsák a lakberendezés iránt érdeklődők széles rétege számára -tette hozzá Gerőcs Vendel.

Címkék:
invesztíció,