Vitara, vagy S-Cross? Nem kell tovább hezitálnod, mutatjuk, melyik a jobb

Pénzcentrum2019. november 27. 05:55

Végre a kezeink közé került a Suzuki SX4 S-Cross, ami jelenleg Magyarország második legeladottabb autója. Családon belülről való a listavezető is, a Vitarából jó eséllyel több mint 10 ezret adhatnak el idén. Sok különbség nincs a kettő között, konkrétan a motor ugyanaz, az áruk pedig csekély mértékben tér el - az S-Cross valamivel drágább. Akkor mégis melyiket vegye meg az egyszerű magyar autóvásárló? Cikkünkben összehasonlítjuk a két népautót, hogy pontot tegyünk a vita végére!

Abban nem lehet kétségünk, hogy az elmúlt évtizedekben Suzuki rakta nagykerékre Magyarországot - és ez napjainkban sincsen másképpen. A KSH 2018-as adatai szerint az itthon futó autók 11,6 százaléka Suzuki. Ha kicsit kisarkítjuk, szinte nincs olyan magyar család, amely ne birtokolt volna legalább egyet. Kezdődott ugye a Swifttel, aminek igazi alternatívája - a kevéssé elterjedt Liana mellett - 2006-ban érkezett a legelső SX-4-essel.

10 év után a Suzuki elérkezettnek látta az időt a váltásra, 2016-ban piacra dobták az S-Cross utótaggal ellátott SX4-est, amelynek ráncfelvarrott változatát árulják most is. Bár formája miatt sokan ekézték a crossovert, de a számok magukért beszélnek: idén sem az a kérdés, hogy melyik márka adja el a legtöbb autót Magyarországon, hanem hogy a Suzuki melyik modellje lesz a legeladottabb. Az októberi adatok szerint Vitarának már csak 251 forgalomba helyezett modell kell, hogy idén átlépje a 10 ezres darabszámot, de az átlagok alapján az SX4 S-Crossnak is minden esélye megvan erre, bár abból 7931 került forgalomba.

Címkék:
utazás, teszt, suzuki, autóteszt, iphone 12, karosszéria, tolatás, android 10,