Orbán bejelentése: megszólalt a MÁV az új bérletekről, erre készüljenek az utasok

Pénzcentrum2023. február 18. 17:58

Orbán Viktor az évértékelő beszédében jelentette be, hogy május 1-jétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszerrel lehet majd beutazni a megyéket, vagy akár az egész országot. A teljesárú Vármegyebérlet 9450 forintért, míg az országos bérlet ennek a duplájába fog majd kerülni. A diákok mindkét esetben 90 százalékos kedvezménnyel vehetik majd igénybe a szolgáltatást.

Orbán Viktor miniszterelnök a február 18-án, évértékelő beszédében jelentette be, hogy május 1-től életbe lépnek az úgynevezett Vármegyebérletek. Ezekkel az új típusú, egyszerűen elérhető és alacsony árú termékekkel a MÁV-START, a VOLÁNBUSZ, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatait korlátlanul használhatják majd az utazók.

A bérletek 30 napon át lesznek érvényesek: a teljesárú Vármegyebérlet 9450 forintbe fog kerülni, míg az Országbérlet 18900 forintba. Mindkettőt a tanulók 90 százalékos kedvezménnyel vehetik majd igénybe, azaz előbbi esetében 945 forintért lehet megvenni, amivel olcsóbb lesz 50 forinttal, mint a Budapest-bérlet, vagy mint 15 liter benzin. Az Országbérlet a Vármegye bérlet duplájába, azaz 18900 forintba fog kerülni.

A teljes árú bérlet árának 86 százalékát térítik meg a munkáltatók, így Vármegyebérlet esetében mintegy 1300, Országbérlettel kicsivel több mint 2600 forint saját költségen tudnak utazni az utasok a helyközi szolgáltatókat választva. A munkáltatók, kis- és középvállalkozások utaztatási költségei is csökkennek az új bérletkonstrukció révén.

A bérleteket a MÁV-START pénztáraiban, automatáinál és a MÁV appon, illetve a GYSEV pénztárainál egyaránt meg tudjuk majd vásárolni. A MÁV információi szerint a bérletvásárlások tervezhetősége érdekében várhatóan már április utolsó hetében elővételben is megvásárolhatóak lesznek a Vármegye- és Országbérletek.

Címkék:
MÁV, máv-start, Orbán, volán, bérlet, gysev, máv start, munkáltatók, volánbusz, volán társaságok, vármegye,