Péntek reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. július 16.)

Pénzcentrum2021. július 16. 07:45

Pénteken sem áll meg az élet attól, hogy közeleg a hétvége: a Pénzcentrum segít naprakésznek maradnod. Összegyűjtöttük a legfontosabb híreket, de az aktuális árfolyamokért, időjárásjelentésért, akciókért sem kell külön kattintanod, olvass el mindent egy helyen! 2021. július 16., péntek.

Névnap

Valter

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 358.77 Ft
CHF: 330.74 Ft
GBP: 420.18 Ft
USD: 303.77 Ft

Befektetés, tőzsde

OTP: 15800 Ft
MOL: 2390 Ft
RICHTER: 8165 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.07.17: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, a Tiszántúlon lehetnek hosszabb, másutt többnyire csak rövid napos időszakok, sőt a nyugati megyékben tartósan zárt lehet a felhőtakaró. Országszerte várható zápor, zivatar, a keleti tájak kivételével ismétlődő jelleggel, a nap bármely szakában, illetve nyugaton tartós eső is valószínű területi átlagban is jelentős mennyiségű csapadékkal. Az északias szelet a Dunántúl nyugati részén erős lökések kísérhetik, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 15 és 21, a délutáni órákban 23 és 33 fok közötti hőmérséklet valószínű, a hűvösebb idő nyugaton, délnyugaton, melegebb pedig keleten, északkeleten lesz.

2021.07.18: Erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, legkisebb eséllyel keleten várható csapadék, ahol több lehet a napsütés. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északias szelet, illetve zivatarban viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 16 és 22, a maximum 27 és 34 fok között valószínű.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Kissé megemelkedhet az ózon koncentrációja, átmenetileg elérheti az egészségügyi határértéket is. (2021.07.16. péntek éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Gyenge hidegfront jellegű hatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. (2021.07.15)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,