Péntek reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. május 21.)

Pénzcentrum2021. május 21. 07:45

Pénteken sem áll meg az élet attól, hogy közeleg a hétvége: a Pénzcentrum segít naprakésznek maradnod. Összegyűjtöttük a legfontosabb híreket, de az aktuális árfolyamokért, időjárásjelentésért, akciókért sem kell külön kattintanod, olvass el mindent egy helyen! 2021. május 21., péntek.

Névnap

Konstantin

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 349.38 Ft
CHF: 318.49 Ft
GBP: 405.07 Ft
USD: 285.52 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX index: 0 Ft
OTP: 15490 Ft
MOL: 2286 Ft
RICHTER: 8210 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.05.22: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de lehetnek naposabb, illetve borultabb körzetek, időszakok is. A délelőtti óráktól szórványosan valószínű eső, zápor. A kezdetben déli, délnyugati irányú szél nyugatira, északnyugatira fordul, és sok helyütt megerősödik, északkeleten egy-egy viharos lökés is lehet. Hajnalban 5, 13 fok lesz a jellemző. Nagy lesz a kontraszt a hőmérséklet csúcsértékében, míg az északnyugati megyékben mindössze 16, délkeleten 25 fok körüli értékek várhatóak a legmelegebb órákban.

2021.05.23: A nap első felében inkább erősen felhős idő lesz a jellemző, csupán délkeleten lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet, később másutt is egyre többfelé vékonyodik, csökken a felhőtakaró. Északon, északnyugaton többfelé, délen helyenként lehet számítani esőre, záporra, északon számottevő mennyiség hullhat. A délkeleti tájakon kezdetben még délies, majd később az ország többi részéhez hasonlóan arrafelé is élénk északnyugati, északi szél fog fújni. A minimum-hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. Továbbra is marad a kettősség, északnyugaton 15, délkeleten 25 fok is valószínű.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

A változékony idő továbbra is kedvező hatással van a levegőminőségre. (2021.05.21. péntek éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Markáns fronthatásra nem kell számítanunk, azonban a felhős, helyenként szeles, csapadékos idő miatt rosszabb közérzettel számolhatunk. (2021.05.20)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,